Cersetorii de pe strazile Zalaului, amendati de politistii comunitari

Magazin Salajean 11 decembrie 2009 0

Cersetorii de pe strazile Zalaului, amendati de politistii comunitari In actiunea desfasurata pentru combaterea actelor de cersetorie, in perioada 3-10 decembrie, agentii politiei comunitare au surprins pe raza municipiului Zalau 25 de persoane care au apelat la mila publica, desi erau apte de munca.

Patru persoane au fost amendate, iar alte 21 s-au ales cu avertismente scrise pentru apelarea in mod repetat la mila publica. Acestea provin din localitatile Romanasi, Zalau, Dersida, Ortelec, Jibou si Mirsid, astfel ca politistii comunitari au luat masura indrumarii acestora catre domiciliu, ne-a comunicat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau.

Ca urmare, agentii comunitari vor continua actiunea de prevenire si combatere a actelor de cersetorie pe raza municipiului Zalau. Vor fi supravegheate zonele magazinelor alimentare, Kaufland, Unicarm, Penny Market, Carefour, Mall Center, precum si Piata Astralis, Piata Centrala si Piata Dumbrava Nord. Se vor intensifica si patrularile in zona Autogarii si zona Bradet pentru a preintampina aparitia cersetorilor.

In perioada mentionata, agentii comunitari au aplicat in total 38 de sanctiuni contraventionale, dintre care patru cu amenda si 30 cu avertisment, pentru incalcarea normelor privind ordinea si linistea publica. Valoarea totala a amenzilor a insumat 4.250 lei, jumatate din suma reprezentand contravaloarea amenzilor aplicate persoanelor care au apelat fara drept la mila publica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »