Cersetorie si prostitutie dirijate din adapostul de noapte al Zalaului

Magazin Salajean 11 decembrie 2006 0

Cersetorie si prostitutie dirijate din adapostul de noapte al ZalauluiO locatara a adapostului de noapte din Zalau, cu spirit de initiativa, a pus la lucru alte 4 locatare, de pe urma carora a trait, bine mersi, circa 3 ani

Politistii salajeni din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii organizate, impreuna cu procurorii Biroului Teritorial Salaj din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism au reusit sa anihileze o retea de trafic de persoane prin cersetorie si prostitutie, care functiona, de circa 3 ani, chiar sub nasul lor, in Zalau, la adapostul de noapte al administratiei municipale.

Potrivit celor prezentate de catre purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, procurorul Rodica Vaida Pece, in dosarul administrat de procurorul DICOT, Adrian Olar, se arata ca Agneta Ioana Berki, o femeie de 23 de ani, din Zalau, care locuia in adapostul de noapte administrat de municipalitate, a recrutat, incepand inca din anul 2003, cel putin 4 femei – tot locatare ale adapostului, pe care le-a obligat prin violenta si amenintari sa practice, in Zalau, cersetoria si prostitutia. Banii rezultati din aceste activitati erau predati zilnic sefei, iar in situatia in care fetele nu decartau in buzunarele sefei cel putin 300.000 lei, de persoana, acestea erau luate la pumni. Pe langa faptul ca fetele erau obligate sa se prostitueze cu diversi soferi de camion, aflati in tranzit prin Zalau, activitate pentru care erau platite cu sume cuprinse intre 500.000 – 700.000 lei, ele mai erau trimise si prin zonele Astralis, a magazinului Artima, zona Perla, pentru cersit.

Beneficiind de toate aceste date – ca rezultat al lunilor de cercetare si filaj, procurorul Adrian Olar, impreuna cu politistii CCO, condusi de subcomisarul Cristian Latcau, au organizat, in 14 septembrie, un flagrant, care a avut ca urmare punerea sub acuzare a sefei retelei de trafic de persoane, Agneta Berki. Aceasta a fost observata, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, primind bani de la una dintre fetele pe care le manipula, respectiv de la B.A. Initial, victima B.A., care a sesizat organele competente despre starea de fapt, a primit 300.000 de lei inscriptionati cu trafic de persoane. Banii acestia au fost gasiti, ulterior, la Agneta Berki, care dupa ce a primit productia zilei respective, s-a refugiat in closetul unui bar din apropiere, pentru a-si face casa. In urma datelor continute la dosar, Berki a fost acuzata de comiterea infractiunii de trafic de persoane prin exploatare sexuala si cersetorie, fapta pentru care aceasta risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »