Cererile pentru platile complementare pot fi depuse pana in 15 iunie

Magazin Salajean 3 iunie 2009 0

Cererile pentru platile complementare pot fi depuse pana in 15 iunie

Fermierii salajeni mai pot depune cereri pentru platile nationale directe complementare (CNDP) pana in 15 iunie, autoritatile centrale prelungind pana la aceasta data termenul initial, stabilit pentru 31 mai.

Solicitarile tipizate cuprind efectivul de animale inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor, iar fermierii mai trebuie sa includa in dosar o copie a actului de identitate, una a dovezii contului bancar, precum si copii ale documentelor care atesta provenienta animalelor.

Sprijinul financiar se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv a primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine, dar, pentru a primi banii respectivi, beneficiarii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.

Astfel, prima pe exploatatie se acorda, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor, la 31 ianuarie 2008, producatorilor agricoli care au cel putin trei capete de bovine la data respectiva. Varsta bovinelor trebuie sa fie de cel putin sase luni la data de 31 ianuarie 2008, iar exploatatia trebuie sa fie inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei. O alta conditie care trebuie indeplinita de beneficiar presupune ca acesta sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat si la bugetul local.

Referitor la prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, aceasta se acorda producatorilor agricoli care detin, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel putin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele. Acest efectiv trebuie mentinut obligatoriu in exploatatie in perioada 1 iunie – 31 august 2009, in vederea efectuarii controlului la fata locului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »