Cererile pentru biletele de tratament depasesc ofertele

Magazin Salajean 27 martie 2007 0

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) a repartizat Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, un numar de 1.381 de bilete de tratament pentru anul 2007.

Dumitru Bojan, directorul executiv al CJP Salaj, a afirmat ca, de la inceputul anului si pana in prezent, cererile (2.450) au fost mai numeroase decat biletele repartizate de CNPAS, de aceea, conducerea institutiei a solicitat suplimentarea acestora cu 155. In primele luni ale acestui an au fost distribuite 681 de bilete de tratement, din care 180 pentru luna martie, pentru statiunile balneare: Felix, Bizusa, Covasna, Baile Herculane, Sovata si Olanesti.

Pentru obtinerea biletelor de tratament repartizate judetului Salaj pentru anul in curs, in limita numarului de locuri finantate din fondul asigurarilor sociale, solicitantii trebuie sa depuna depuna la CJP Salaj o cerere, insotita de un cupon de pensie. Cererile si documentele necesare se depun in zilele lucratoare, in perioada 1-15 a lunii anterioare celei in care incepe sejurul, la Registratura Casei de Pensii.

Va reamintim ca in cererea pentru acordarea biletului se va preciza o singura luna pentru care se doreste biletul, putandu-se opta pentru trei statiuni cu acelasi profil de tratament. Repartizarea acestora se va face in ordinea depunerii cererilor, in limita locurilor disponibile. Lista care va cuprinde cererile aprobate se face publica prin afisarea la sediul institutiei, dupa data de 20 a fiecarei luni pentru luna urmatoare. Persoanele ale caror cereri au fost aprobate se vor prezenta personal pentru eliberarea biletelor, cel tarziu cu 5 zile lucratoare inaintea datei de incepere a sejurului.

In cazul in care nu se vor respecta aceste reguli, biletele respective vor fi redistribuite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »