Cererile ANL,de zece ori mai multe decat locuintele prevazute in O4

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Cu toate ca Zalaul a facut progrese in ceea ce priveste numarul de locuinte ANL puse la dispozitia populatiei, prin blocul de pe strada Sfanta Vineri, receptionat saptamana trecuta si dat familiilor din E24, locuitorii municipiului solicitanti de astfel de apartamente au si acum sanse putine de a prinde o astfel de locuinta. Asta, din cauza ca numarul de cereri pe care le-a primit administratia locala pentru ANL depaseste cu mult numarul locuintelor ce pot fi date in folosinta cu chirie mica persoanelor ce au venituri reduse.

Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, ne-a declarat ca in evidentele primariei exista 188 de cereri pentru locuinte ANL. Dintre acestea 84 sunt depuse in 2006 si 104 in acest an. In celalalt talger al balantei ANL stau 44 de apartamente care au deja chiriasi (blocul ANL O3 si blocul amintit anterior) si inca 20 de locuinte aflate in prezent in constructie, pe strada Olarilor, in blocul O4 – geamanul lui O3.

Cum lista de inscrieri pentru locuinte construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte este in continuare deschisa, purtatorul de cuvant ne-a declarat ca persoanele ce doresc sa obtina o asemenea casa sunt asteptate la Primaria Zalau.

Sigur ca solicitarile vor putea fi rezolvate abia cand in Zalau va fi finalizata amenajarea a sase blocuri ANL din complexul proiectat de autoritatile municipale in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu. Adica peste cativa ani, avand in vedere ca saptamanile trecute abia a fost desemnat constructorul care se va ocupa de lucrare.

Un alt aspect care trebuie amintit este acela ca doar 90 de norocosi vor primi locuinte in complexul din Dumbrava, cele sase blocuri urmand sa aiba 90 de apartamente. Restul doritorilor de ANL vor trebui sa mai astepte cativa ani, pana vor fi ridicate in zona respectiva alte sase blocuri, prevazute in etapa a doua a proiectului.

Reamintim ca proiectul prin care acest complex se ridica in Zalau are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »