Cercetat penal pentru muncă la negru

Flavia Pintea 14 martie 2013 2
Cercetat penal pentru muncă la negru

Un angajator din Sălaj riscă să fie cercetat penal pentru muncă la negru. Inspectorii ITM Sălaj au descoperit, luna trecută, 11 persoane care munceau pentru acesta fără a avea forme legale de angajare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, acest fapt constituie infracţiune, drept urmare, instituţia a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria din raza teritorială a constatării faptei.

Potrivit datelor furnizate de ITM Sălaj, în luna februarie, au fost verificaţi 115 agenţi economici, la şase dintre aceştia au fost identificate şapte persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 70.000 de lei. Printre alte deficienţe constatate, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totala de 17.000 lei, se numără şi necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară şi repausul săptămânal sau necompletarea zilnică a foilor de pontaj.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. gigi 15 martie 2013 at 16:29 - Reply

    da-ti si numele firmelor care sunt cu probleme sa stim sa ne ferim de ele!

  2. Alo organele! 15 martie 2013 at 21:02 - Reply

    Duceti-va la OVIPROD si vedeti cum lucreaza 10 -12 ore pe zi si in pontaj 4 ore sau 6 ore , concediu fara salar pe acte dar la munca fara acte etc.(dar ce zic duceti-va, ca doar ati fost si v-ati intors ca si capra cu trei iezi “drob de sare in spinare ,malaies in calcaies”(a se citi ceva furniruit si lacuit).Ceva ciuperci nu doriti ,boglarchampioane ceva ?

Lasa un Raspuns »