Centura Zalaului va fi gata abia in mai 2010

Magazin Salajean 22 octombrie 2009 0

Centura Zalaului va fi gata abia in mai 2010Desi a lucrat dupa program prelungit, in ultimele luni, pentru a termina lucrarile de amenajare a centurii Zalaului, firma constructoare nu va reusi sa se incadreze in termen si sa finalizeze investitia pana in luna noiembrie a acestui an. Abia in primavara viitoare, zalauanii vor putea circula pe soseaua ocolitoare.

Pentru ca finantarea Phare de 5 milioane de euro pentru soseaua de centura sa nu se piarda, programul de lucru pe santier a fost prelungit, in ultimele luni. S-a lucrat mai multe ore in fiecare zi si s-a lucrat inclusiv sambata, in speranta ca soseaua de centura va fi finalizata la termen, in 30 noiembrie 2009. Numai ca, in ciuda grabei, constructorul nu va reusi sa respecte termenul stabilit si a inaintat o cerere la Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice pentru ca data de finalizare a investitiei sa fie amanata pana in primavara anului urmator. Exista o cerere din partea constructorului, catre minister, de prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor pana in luna mai, 2010. S-a primit in acest sens aprobarea de la Minister si de la UE, astfel incat nu se pierde finantarea, existand posibilitatea de plata pana in 2011, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan.

Ca urmare, primul tronson din centura Zalaului, care va face legatura intre intre DN 1 F Zalau – Simleul Silvaniei si drumul judetean DJ 191 C Aghires

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »