Centura de siguranta salveaza vieti

Magazin Salajean 17 februarie 2010 0

Centura de siguranta salveaza vietiIn urma gravelor accidente de circulatie produse in ultimele zile, pe drumurile din Salaj, soldate cu pierderi de vieti omenesti si raniti grav, politistii atrag atentia atat a conducatorilor auto, cat si a pasagerilor, asupra importantei portului centurii de siguranta.

Din analiza de risc rutier rezulta ca una din cauzele generatoare de accidente o reprezinta indisciplina, atat a conducatorilor auto, cat si a pasagerilor, sub aspectul nepurtarii centurii de siguranta, element care, in cazul unei coliziuni, poate reduce gradul de victimizare a ocupantilor autovehiculului.

De altfel, in cazul accidentului mortal produs luni, in localitatea Poarta Salajului, pasagerele nu aveau cuplata centura de siguranta, care, poate ar fi salvat viata femeii de 84 de ani, se arata intr-un comunicat al Politiei Salaj. In acest context, in perioada 15-21 februarie, structurile de Politie Rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj vor executa actiuni punctuale pe raza judetului, pentru impunerea unui climat de disciplina in randul participantilor la trafic si constientizarea necesitatii si importantei portului centurii de siguranta.

Pentru a preveni implicarea in eventuale accidente rutiere nedorite, Inspectoratul de Politie Judetean Salaj vine cu recomandari. Portul centurii de siguranta este obligatoriu atat in localitati, cat si in afara acestora, pentru toti ocupantii autovehiculului, indiferent de locul pe care se afla. Centura de siguranta joaca un rol important in reducerea gravitatii ranilor produse si mareste sansa de supravietuire in cazul unui accident. Impiedica lovirea capului de bord, volan sau parbriz, precum si aruncarea pasagerilor in afara autovehiculului in caz de accident.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »