Centura de siguranță, centura vieții: sancțiuni aspre pentru cei care nu o folosesc

În primele două luni ale anului în curs, polițiștii rutieri au acționat, la nivel județean, verificând modul în care conducătorii auto şi pasagerii folosesc centura de siguranță și dispozitivele de fixare în scaune pentru copii. În perioada  1 ianuarie-29 februarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acţiuni de verificare a respectării normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă și a dispozitivelor de fixare omologate. În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 721 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 623 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 96 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului şi două pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru copii, iar diferența au constituit alte abateri.

De ce este important să porţi centura de siguranţă, oriunde stai în maşină?

Centura de siguranţă are rolul de proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Foto: Magazin Sălăjean

3 Thoughts to “Centura de siguranță, centura vieții: sancțiuni aspre pentru cei care nu o folosesc”

  1. Anonim

    Tara arde si baba se piaptana…..Foarte importanta stire pt situatia actuala

  2. Anonim

    86,4% nu folosesc centura. Cîți din cei morți ar fi vii dacă purtau centura?

    1. Anonim

      Pt. 11:20 – Daca a venit Covidul, asta inseamna ca se mai intampla accidente sau ca se anuleaza obligativitatea purtarii centurii de siguranta? Sau nu stii ca asta este prima cauza cauzatoare de accidente mortale? Vai de capul tau cu comentariile astea de doi bani…

Leave a Comment