Centrul pentru Studierea Holocaustului se deschide in Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 22 mai 2012 0

Centrul pentru Studierea Holocaustului se deschide in Simleu SilvanieiUn Centru pentru Studierea Holocaustului va fi deschis, maine, in Simleu Silvaniei, in cladirea fostei Scoli evreiesti. Noua unitate de cultura va gazdui toate exponatele care, pana la finele anului trecut, se gaseau in Muzeul Memorial al Holocaustului din Romania, aflat sub Magura, iar acesta va fi reorganizat si va primi o noua imagine, odata ce lucrarile de reabilitare vor fi incheiate.

Scopul urmarit prin deschiderea Centrului respectiv este facilitarea tuturor celor interesati de istoria holocaustului si a celui de-al II-lea Razboi Mondial, posibilitatea studierii si cercetarii aici a acestei file de istorie.

In cadrul activitatilor programate pentru maine sunt incluse prezentarea membrilor obstei evreiesti din Salaj, ai Comunitatii Evreiesti din Oradea, rabini, cercetatori etc.

Potrivit directorului Muzeului Memorial al Holocaustului din Romania, Daniel Stejeran, activitatile de maine sunt prilejuite si de reorganizarea administrativa a Obstii sus amintite si vor marca, in acelasi timp, inceputul sarbatorii de Shavuot

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »