Centrul de zi pentru copiii din Cuzaplac, pe ultima suta de metri

Magazin Salajean 9 mai 2007 0

Primarul comunei Cuzaplac, Mircea Pop, a declarat ca lucrarile de amenajare a imobilului in care va urma sa functioneze centrul de zi pentru copii sunt aproape de final. Cladirea care urmeaza a fi data in functiune ca centru de zi pentru copii a fost initial o scoala. Lucrarile de reabilitare au inceput in luna ianuarie, urmand ca in cursul acestei luni sa aiba loc inaugurarea acestuia, a spus edilul.

Potrivit acestuia infiintarea centrului a fost posibila numai cu ajutorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) si va gazdui 15 copii din comuna. Cat priveste costurile pe care le-a implicat proiectul, Pop a afirmat ca au fost in valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Un alt proiect derulat in prezent de autoritatile administratiei locale din Cuzaplac vizeaza reabilitarea partiala a Scolii cu clasele I-VIII. In prima faza a lucrarilor s-au renovat salile de clasa intr-unul din corpurile scolii. In paralel s-au efectuat lucrari de introducere a retelei de apa si de punere la punct a sistemului de incalzire. Investitia a necesitat fonduri in valoare de 100.000 de lei, bani alocati din bugetul local si cu sprijinul celor din comunitatea olandeza, a mai adaugat Pop.

Pentru ca lucrarile sa poata fi duse la bun sfarsit s-a depus un proiect la Ministerul Educatiei si Cercetarii, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie alocate si fondurile necesare in acest sens.

Pentru lunile urmatoare, edilul a specificat ca se are in vedere introducerea retelei de canalizare in cele patru sate: Petrindu, Cuzaplac, Tamasa si Galaseni. Proiectul a fost deja depus la Bucuresti, iar acum asteptam ca el sa fie evaluat si, implicit, finantat, a conchis primarul comunei Cuzaplac.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »