Centru social pentru bătrânii zălăuani

Magazin Salajean 7 aprilie 2011 0

Centru social pentru bătrânii zălăuani

Reprezentanţii Primăriei Zalău şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au semnat contractul de finanţare pentru realizarea unui centru de zi multifuncţional pentru 50 de vârstnici din Zalău. Din cele aflate de la primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, valoarea investiţiei este de 1,347 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1,048 milioane de lei. Proiectul Centru multifuncţional pentru persoane vârstnice Tinereţe fără bătrâneţe, lansat, în luna august 2009, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 Domeniul major de intervenţie 3.2 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, se adresează persoanelor de vârsta a treia pentru facilitarea accesului egal la servicii sociale. Durata implementării proiectului este de 14 luni. De la această dată, se va derula licitaţia pentru desemnarea constructorului. Lucrările, după cum a apreciat Radu Căpîlnaşiu, vor fi finalizate anul viitor.

Centrul va funcţiona în punctul termic situat pe strada Ioan Slavici, nr. 8, după ce vor fi realizate lucrări de modernizare a imobilului, extindere (prin mansardare), reabilitare instalaţii interioare, lucrări pentru asigurarea eficienţei termice, realizare reţele exterioare, amenajarea căilor de acces. Centrul va fi dotat cu mobilier, echipamente electronice şi electrocasnice şi material medical, iar după finalizarea implementării proiectului, va fi administrat de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău.

Beneficiarii proiectului, persoane vârstnice de peste 60 de ani, incluse în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău, vor avea acces la servicii de asistenţă socială şi medicală primare, la consiliere psihologică, la computere conectate la internet, la televizor, precum şi la sala de lectură şi nu în ultimul rând la ateliere pentru terapie ocupaţională.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »