Centru pentru Studierea Holocaustului la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 24 mai 2012 0

Centru pentru Studierea Holocaustului la Simleu Silvaniei Un Centru pentru Studierea Holocaustului a fost inaugurat, ieri, in Simleu Silvaniei, ca anexa a Muzeului Memorial al Holocaustului din Romania, aflat sub Magura. Unitatea nou deschisa gazduieste toate colectiile care, pana la finele anului trecut, se gaseau in Muzeu, acesta urmand sa fie recompartimentat astfel incat sa aiba incaperi tematice, din care una va reconstitui cu fidelitate o camera de gazare de la Auschwitz.

Muzeul Memorial al Holocaustului din Romania continua sa se dezolve, in Simleu Silvaniei, ieri fiind iaugurat, in prezenta autoritatilor locale si a invitatilor din Oradea un Centru pentru Studierea Holocaustului, acesta fiind parte a Muzeului de sub Magura. Scopul urmarit prin deschiderea Centrului respectiv este facilitarea tuturor celor interesati de istoria holocaustului si a celui de-al II-lea Razboi Mondial posibilitatea studierii si cercetarii aici a acestei file de istorie.

Potrivit directorului Muzeului Memorial al Holocaustului din Romania, Daniel Stejeran, activitatile de ieri au fost prilejuite si de reorganizarea administrativa a Obstii evreiesti din Oradea si au marcat, in acelasi timp, inceputul sarbatorii de Shavuot

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »