Centru pentru Studierea Holocaustului, in Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 8 mai 2012 0

Centru pentru Studierea Holocaustului, in Simleu SilvanieiUn Centru pentru Studierea Holocaustului va fi deschis in Simleu Silvaniei, in cladirea fostei Scoli evreiesti, Centrul urmand sa fie o anexa a Muzeului Memorial al Holocaustului din Romania, aflat sub Magura. Noua unitate de cultura va gazdui toate exponatele care, pana la finele anului trecut, se gaseau in Muzeu, iar acesta va fi reorganizat si va primi o noua imagine, odata ce lucrarile de reabilitare vor fi incheiate.

Lucrarile de reabilitare a Muzeului Memorial al Holocaustului din Romania, aflat in Simleu Silvaniei, sunt realizate aproape 50 la suta, institutia de cultura urmand sa fie recompartimentata astfel incat sa fie create noi puncte de interes pentru vizitatori. In principal, conducerea institutiei de cultura insista pe reorganizarea intregului spatiu, prin amenajarea de noi sali si incaperi tematice unde vizitatorii sa poata intelege cat mai bine fenomenul Holocaustului. Va fi creata, astfel, o incapere unde vor fi expuse documente pe aceasta tema, o incapere va reconstitui cu fidelitate o camera de gazare de la Auschwitz, iar o alta incapere va fi amenajata si dotata cu computere pentru ca publicul sa poata accesa on-line informatii despre Holocaust. De asemenea, la intrarea in Muzeu, se intentioneaza ca vizitatorii sa poata urmari un film documentar pe aceasta tema, intr-o sala special amenajata in acest sens dupa modelul polonez de la muzeul care functioneaza in prezent in fostul lagar nazist Auschwitz.

Recompartimentarea spatiului Muzeului merge in paralel cu amenajarea unui Centru pentru Studierea Holocaustului, in cladirea fostei Scoli evreiesti din Simleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »