Centru de permanenta, inaugurat la Crasna

Magazin Salajean 19 septembrie 2011 0

Centru de permanenta, inaugurat la Crasna

Cel de-al treilea Centru de Permanenta din Salaj, dar si o baza sportiva modernizata cu fonduri guvernamentale, au fost inaugurate duminica, la Crasna, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, dar si a ministrului Culturii, Kelemen Hunor. Toate acestea s-au desfasurat in cadrul manifestarilor organizate cu ocazia celei de-a XIII-a editii a Zilelor comunei Crasna.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Ligia Marincas, a declarat ca acest Centru de Permanenta era ceea ce lipsea pentru asigurarea asistentei de urgenta. In acest cadru, avand in vedere faptul ca, in prezent, in spital exista spital de cronici, profil de urgenta, respectiv centru de permanenta si substatie de ambulanta, consideram ca, in buna masura, se vor rezolva problemele de sanatate pentru populatia din zona. Centrul de aici va deservi sase comune, cu aproximativ 20.000 de locuitori. Speram ca acei opt medici care au participat la organizarea acestui centru de permanenta sa-si desfasoare activitate in conditii optime. (…) Activitatea centrului de permanenta va fi, zilnic, incepand de la ora 18, pana dimineata, la ora 8, in zilele de vineri, sambata si duminica, respectiv de vineri de la ora 18 pana luni, la ora 8 dimineata. Credem ca in acest fel vor acoperite nevoile populatiei, a declarat, la festivitatea de inaugurare, Ligia Marincas. Directorul DSP a precizat ca, la nivelul judetului, functioneaza deja doua centre de permanenta la Cehu Silvaniei si Zalau.

Ministrul Culturii s-a rezumat la a felicita comunitatea si reprezentantii spitalului pentru eforturile depuse in asigurarea acestui serviciu medical pentru comuna. A mentionat ca este multumit pentru faptul ca fiecare vizita pe care o are in judetul Salaj, respectiv in Crasna este cu ocazia inaugurarii unor noi spitale, scoli si alte unitati pentru comunitate.

Tot duminica a fost inaugurata si baza sportiva din Crasna – incluzand un teren de fotbal, tribune si vestiare – renovata cu fonduri guvernamentale si cu contributie locala, valoare totala a investititiei fiind, potrivit primarului comunei, Pop Emeric, de peste 500.000 de lei. Cu ocazia celei de-a XIII-a editie a Zilelor Crasnei se inaugureaza si acest teren, refacut cu ajutorul Guvernului, cu ajutorul autoritatilor locale si eu, de fiecare data am observat ca, comunitatile din acest judet stiu ce vor si gasesc si mijloacele pentru a-si atinge scopurile. De fiecare data cand venim la Crasna, inauguram ori scoala, ori un teren de fotbal, ori o alta institutiei culturala sau sanitara si eu cred ca din acest punct de vedere oamenii gospodari au demonstrat, de fiecare data, ca si in conditii de criza economica, financiara, pot realiza lucruri importante pentru comunitate. Iata, un astfel de eveniment se desfasoara si azi, a precizat, la festivitate de inaugurare a bazei sportive, ministrul Kelemen Hunor.

Dupa inaugurare, pe stadionul din Crasna au defilat mai multe carute, intr-un concurs de atelaje organizat cu prilejul zilelor comunei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »