Centru de Documentare si Informare in comuna Plopis

Magazin Salajean 27 februarie 2009 0

Centru de Documentare si Informare in comuna Plopis

Constituindu-se ca parte componenta a proiectului bilateral francez-roman, Educatie pentru informatie in mediul rural defavorizat, derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala din cadrul Ambasadei Frantei la Bucuresti, subproiectul Centru de documentare si informare a prins viata si in comuna Plopis.

La inaugurarea centrului, desfasurata pe 24 februarie 2009, au participat: Ioan Abrudan din partea Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, directorul CCD in persoana Mariei Turcas, alti inspectori scolari, reprezentanti ai administratiei locale, preoti, cadre didactice, diversi invitati din scolile si primariile din zona, membri ai institutiilor din comuna, consilieri locali.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat pentru acest proiect suma de 42.000 de lei. Aceasta suma a fost utilizata pentru dotarea Centrului atat cu mijloace tehnice moderne (tabla Smart, calculatoare, laptop, televizor, DVD player, combina muzicala, imprimanta multifunctionala, copiator, camere foto si video), cat si cu exemplare de carte scolara si de specialitate.

Pentru amenajarea si recompartimentarea spatiului necesar Centrului de Documentare si Informare, Consiliul local, reprezentat de primarul Nicolae Criste, a alocat suma de 13.200 de lei.

La finele slujbei religioase, si-au exprimat parerile in legatura cu acest eveniment inspectorul Ioan Abrudan, primarul comunei, Nicolae Criste, si directorul Scolii Gimnaziale Plopis, profesorul Victor Criste. Cu totii au fost de parere ca acest centru va pune la dispozitia elevilor si comunitatii, informatii prezente pe suporturi diverse, care vor putea fi valorificate de acestia in scopul dezvoltarii personale. Nu in ultimul rand, proaspatul centru va deveni un mijloc de legatura intre scoala si comunitate.

In incheierea activitatii de inaugurare , Alexandra Chira, impreuna cu Ansamblul folcloric Rezu au sustinut un emotionant program artistic .

Ultima parte a activitatii a fost destinata vizitarii spatiilor de invatamant din localitatea Plopis: Gradinita cu program normal nr. 1, Centrul de zi (unde au loc activitati remediale pentru copiii cu probleme la invatatura) si Scoala Gimnaziala Plopis .

Evenimentul a fost privit ca o sarbatoare a satului si de aceea au fost invitati toti reprezentantii institutiilor din comuna, la aceasta reuniune participand aproximativ 80 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »