Centre de informare si in Salaj

Magazin Salajean 22 ianuarie 2007 0

Proiectele depuse de sapte comune din judetul Salaj, in cadrul Programului Economia bazata pe cunoastere, au fost declarate eligibile, dintr-un total de 31 de proiecte inaintate de comunitatile salajene. Este vorba despre comunele Dobrin, Crasna, Dragu, Rus, Carastelec, Simisna si Camar. Proiectul Economie bazata pe cunoastere s-a adresat comunitatilor rurale si mic urbane, dezavantajate din punct de vedere al accesului la informatie.

Astfel, comunele desemnate ca fiind eligibile vor beneficia, in acest an, de instalarea Retelei Electronice a Comunitatii Locale, care va conecta la Internet unitatile de invatamant, primariile, biblioteca publica si un Punct de Acces Public la Informatie (PAPI). Aditional, reteaua urmeaza sa cuprinda si scolile generale din satele apartinatoare comunelor sau oraselor selectate.

Intr-o prima faza-pilot, proiectul a fost implementat in 9 orase si comune din tara, urmand ca, in cursul acestui an, acesta sa fie extins la nivelul altor 251 de comunitatii din intreaga tara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »