Cemacon Zalau isi majoreaza capitalul social pe Rasdaq

Magazin Salajean 2 noiembrie 2007 0

Drepturile de preferinta emise pentru majorarea de capital a SC Cemacon SA Zalau vor fi tranzactionate pe piata reglementata a bursei Rasdaq, in perioada 5 – 9 noiembrie, ne-a declarat directorul economic al companiei, Ana Pop. Agentiile de presa au notat ca Cemacon este primul emitent care propune tranzactionarea drepturilor de preferinta pe piata Rasdaq. Piata XORDR (piata de drepturi pentru actiunile listate pe RASDAQ), pe care se vor tranzactiona drepturile, este functionala incepand de miercuri, 31 octombrie, dupa cum se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti. Actionarii Cemacon au aprobat la 13 septembrie a.c., majorarea capitalului social cu 8,5 milioane de lei, la 15,8 milioane de lei, prin incorporarea unor rezerve in valoare de 4 milioane de lei, si prin aport in numerar al actionarilor. Pentru realizarea operatiunii de majorare, compania va emite 1,6 milioane de actiuni care vor fi oferite gratuit actionarilor, iar restul de 1,79 milioane de actiuni vor putea fi subscrise de detinatorii drepturilor de preferinta, care vor fi tranzactionate pe piata Rasdaq. Actiunile au o valoare nominala de 2,5 lei fiecare, egala cu pretul de subscriere. Printre actionarii firmei din Zalau se numara SSIF Broker, cu 12,41 la suta din titluri, Ceramica Zalau, cu o participatie de 10,34 la suta, si fondul de investitii MEI Romenie&Burgarije, cu 10,12 la suta din capital.

De notat ca Emisiunile de drepturi de preferinta faciliteaza participarea investitorilor in procesul de finantare a emitentilor si contribuie la diversificarea optiunilor investitionale ale publicului.

Tranzactionarea drepturilor de preferinta ofera posibilitatea de valorificare a acestor drepturi de catre actionarii existenti care nu intentioneaza sa subscrie pentru noua emisiune de actiuni precum si posibilitatea de achizitie a acestor drepturi de catre alti investitori in vederea subscrierii de actiuni noi emise, dupa cum se explica in Regulamentul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare privind operatiunile cu drepturi de referinta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »