Cemacon vrea o noua linie de preparare a argilei

Magazin Salajean 6 noiembrie 2007 0

Cemacon vrea o noua linie de preparare a argilei

Conform unui comunicat trimis de SC Cemacon SA Zalau Bursei de Valori Bucuresti (BVB), compania, specializata in producerea si comercializarea de blocuri ceramice, a hotarat tranzactionarea pe piata reglementata a bursei Rasdaq a drepturilor de preferinta, incepand cu data de ieri si pana vineri, 9 noiembrie. Actionarii Cemacon au aprobat la 13 septembrie majorarea capitalului social prin incorporarea unor rezerve in valoare de patru milioane de lei si prin aport in numerar al actionarilor.

Pentru realizarea operatiunii de majorare, compania va emite 1,6 milioane de actiuni care vor fi oferite gratuit actionarilor, iar restul de 1,79 milioane de actiuni vor putea fi subscrise de detinatorii drepturilor de preferinta, care vor fi tranzactionate pe piata Rasdaq. Actiunile au o valoare nominala de 2,5 lei fiecare, egala cu pretul de subscriere. Pentru a putea achizitiona o actiune noua, fiecare investitor trebuie sa detina 1,63 drepturi de preferinta.

Asa cum ne-a declarat Ana Pop, directorul economic la societatii, sumele obtinute din majorarea capitalului social vor fi folosite de societate pentru indeplinirea obiectivelor societatii, obiective care presupun, printre altele, construirea unei noi linii de preparare a argilei. in plus, se doreste dezafectarea vechii cariere de argila si valorificarea spatiilor rezultate in circuitul imobiliar, cresterea cifrei de afaceri cu 30 milioane lei/ an si cresterea profitului cu 4,5 milioane lei/ an. Nu in ultimul rand, strategia pe termen mediu a companiei are in vedere cresterea productivitatii muncii, lucru realizabil, in opinia actionarilor societatii, prin reducerea numarului de angajati de la 27 la 5.

Cemacon, companie ce produce blocuri ceramice, placaje si pulberi minerale folosite in constructii, a consemnat in primele sase luni venituri totale de 14 milioane lei, profitabilitatea apreciidu-se la jumatatea anului cu circa 150% comparativ cu semestrul I 2006.

Printre actionarii firmei din Zalau se numara SSIF Broker, cu 12,41% din titluri, Ceramica Iasi, cu 10,34% si fondul de investitii MEI Romenie&Burgarije, cu 10,12% din capital.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »