Cele 72 de chioscuri stradale raman, deocamdata, in picioare

Magazin Salajean 11 septembrie 2007 0

Cele 72 de chioscuri stradale raman, deocamdata, in picioareSoarta celor 72 de agenti economici care isi duc traiul de zi cu zi facand comert in chioscurile amplasate pe terenurile din proprietatea publica/privata a municipiului Zalau a fost pecetluita.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, consilierii locali au decis prin HCL din data de 28 mai 2007, prelungirea contractelor pana in 31 decembrie 2008 a acelor chioscuri care desfasoara activitati alimentare.

Cei mai norocosi dintre agentii economici ale caror contracte vor fi prelungite pe o perioada de cinci ani, sunt cei care desfasoara activitati non-alimentare (papetarie, presa).

Va reamintim ca decizia de a demola chioscurile stradale amplasate pe domeniul public al municipiului Zalau a fost luata de consilierii locali in urma unei hotarari din primavara acestui an.

Din referatul atasat proiectului din primavara reiese ca pe terenurile domeniului public si privat al Consiliului Local al Municipiului Zalau functioneaza un numar de 72 de chioscuri pentru care s-au incheiat contracte de inchiriere terenuri. Prin HCL 50/2006 s-a aprobat prelungirea acestor contracte pe o perioada de 1 an de la expirarea fiecarui contract, termenul de valabilitate expirand in acest an.

Initial, in proiectul de hotarare se solicita prelungirea contractelor de inchiriere a terenurilor pe care sunt amplasate chioscurile pana in data de 31 decembrie 2008, dar, cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, consilierii municipali au votat doar o prelungire pentru inca doua luni. Urmatoarea reuniune a consilierilor locali a hotarat ca acele amplasamente sa mai ramana in picioare, dar, pentru fiecare in parte, hotararea difera.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »