Cel de-al doilea bloc ANL prinde contur în Şimleu Silvaniei

Mihaela Moldovan 9 septembrie 2012 1
Cel de-al doilea bloc ANL prinde contur în Şimleu Silvaniei

În ciuda bugetului de stat sărac, lucrările sunt în plină desfăşurare la cel de-al doilea bloc ANL din Şimleu Silvaniei. Potrivit primarului Septimiu Ţurcaş, a fost turnată deja fundaţia, echipele de muncitori urmând să menţină şantierul deschis până când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. „Constructorul ne-a spus că există perspectiva ca imobilul să fie finalizat în acest an, dar eu mă îndoiesc că se poate. Este important să avem o muncă de calitate. Chiar dacă îl finalizăm anul viitor, tot este bine”, a declarat Septimiu Ţurcaş.
Autorităţile locale de Sub Măgură aveau planuri mari în privinţa acestui bloc ANL încă din 2010, însă la vremea respectivă proiectul s-a lovit de un obstacol major: criza financiară. Lipsa fondurilor la bugetul de stat a făcut ca lucrurile să nu se desfăşoare în ritmul dorit şi, dacă iniţial se spera ca în 2010 să fie prinse măcar două luni de lucrări, administraţia locală a fost nevoită să se mulţumească doar cu organizarea licitaţiei în vederea desemnării constructorului, aspect care a revenit Agenţiei Naţionale a Locuinţelor.
Pentru cel de-al doilea bloc ANL din Şimleu Silvaniei este necesară o investiţie de aproximativ 1,6 milioane de lei (fără TVA), termenul de realizare a blocului fiind de şase luni de la data pornirii lucrărilor. Ca să ducă la bun sfârşit acest proiect, autorităţile locale au transferat o parcelă de teren de 1.000 de metri pătraţi din cartierul Stadion către Agenţia Naţională a Locuinţelor. Întreaga investiţie este suportată de ANL, aportul Primăriei Şimleu Silvaniei la proiect urmând să se regăsească în racordarea imobilului la reţelele de apă/canalizare, curent şi gaz metan.
Blocul va avea zece apartamente şi o garsonieră, destinate familiilor tinere din oraş. Beneficiarii vor fi desemnaţi pe baza unei liste de criterii stabilite de Consiliul Local.

Construirea altor 80 de locuinţe – blocată din lipsa banilor

Autorităţile locale şimleuane intenţionează să construiască şi alte 80 de locuinţe destinate tinerilor sub 35 de ani, care să poată fi date în chirie la preţuri sub valoarea pieţei. În acest sens, cu mai bine de 2 ani în urmă, a fost înaintat la Agenţia Naţională a Locuinţelor Studiul de Fezabilitate şi documentaţia necesară, urmând ca reprezentanţii ANL să se pronunţe în privinţa proiectului. Numai că şi aici, bariera ce trebuie trecută ţine de lipsa banilor la centru şi acest imobil trebuind finanţat de ANL. „Nu ştim nimic despre acest proiect, deocamdată am înţeles doar că nu sunt fonduri la bugetul de stat. Mai aşteptăm”, a declarat Septimiu Ţurcaş.
Până acum, şimleuanii au primit doar 24 de locuinţe cu chirie redusă, din care 12 apartamente sunt cu o cameră, iar alte 12 – cu două camere.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. x 11 septembrie 2012 at 09:28 - Reply

    Si in L23 sunt tineri numai subt 35 de ANI!?

Lasa un Raspuns »