Cehu Silvaniei in haine de sarbatoare

Magazin Salajean 24 iulie 2007 0

Cehu Silvaniei in haine de sarbatoareOrasul Cehu Silvaniei a imbracat, la sfarsitul saptamanii trecute, haine de sarbatoare, primindu-i cu bratele deschise atat pe locuitori, cat si pe vizitatori.

Cea de-a doua editie a Zilelor Orasului Cehu Silvaniei a debutat sambata, 21 iulie, cu primirea invitatilor la sediul Primariei, urmata de sedinta festiva de deschidere oficiala a evenimentului. Programul a continuat cu Simpozionul Interferente in zona Codrului organizat de Muzeul Judetean de Istorie si Arta Salaj, iar ca locatie a fost ales Amfitreatrul din cadrul Grupului Scolar Gheorghe Pop de Basesti, in timp ce vizitatorii au putut admira expozitia de pictura, grafica si icoane pe sticla.

Dupa o pauza binemeritata, programul a continuat cu un concert folcloric sustinut de o parte a Ansamblului Transilvania din Baia Mare, care si-a adus pe scena din Cehu cei mai buni solisti, respectiv pe Titus Perse si Ana Hosu. Concertul folcloric a fost urmat de un recital sustinut de fanfara Promenada din Zalau si de un program de divertisment. Cel mai asteptat moment de catre cei tineri a fost concertul de muzica usoara sustinut de formatiile Activ si Danger. La finele concertului, tinerii au avut parte de o discoteca in aer liber, pana la orele diminetii.

In paralel cu aceste activitati puse la cale de autoritatile locale din Cehu Silvaniei, sambata s-a desfasurat un campionat de minifotbal si un concurs regional de tenis de masa, ambele avand loc la Grupul Scolar Gheorghe Pop de Basesti.

Ziua de duminica a fost dedicata celei de-a IX-a editii a Festivalului Cantecul si Dansul Codrenesc. Festivalul a debutat cu primirea participantilor, urmata de parada portului popular si premierea cuplurilor care in acest an implinesc 50 de ani de la casatorie. La festival au participat Grupul vocal Codrenescul din Cehu Silvaniei; Ansamblurile folclorice Codruletul al Clubului Copiilor, Mugurel Motisan al Scolii Gheorghe Sincai, Ansamblul folcloric al Casei de Cultura Somcuta Mare din Maramures si Berenkenye al Casei de Cultura din Cehu Silvaniei. Pe scena a mai urcat formatia de dansuri populare Basesti, grupul vocal folcoric Oarta de Sus si formatia de dansuri populare Bicaz.

Pentru ora 20, autoritatile locale au programat concertul folcoric sustinut de Ansamblul Mesesul din Zalau, alaturi de solistii Cristian Pomohaci si Nicolae Muresan.

In programul zilei de duminica a survenit o mica schimbare, oficialii confruntandu-se cu lipsa uneia dintre formatiile invitate sa participe la eveniment, respectiv formatia Insect. Pentru a umple golul lasat de lipsa acestora, pe scena au urcat doua formatii din Oradea Amazonas si Dreamers. Ultimul concert a fost sustinut de formatia Groovehouse, urmat de focul de artificii si de discoteca in aer liber.

In ceea ce priveste ordinea si linistea publica, jandarmii au fost la datorie, atat in Cehu Silvaniei, cat si la manifestarile organizate la Gradina Zmeilor din localitatea Galgau Almasului. Potrivit ofiterului de relatii publice din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi, lt. Cristian Bolfa, au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale in valoare de 1.100 de lei, pentru sanctionarea faptelor care aduc atingere normelor de convietuire sociala, ordinii si linistii publice. Totodata, jandarmii au constatat si patru infractiuni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »