Cehei si Pusta-Vale vor avea retele de apa si canalizare

Magazin Salajean 1 octombrie 2007 0

Primaria Simleu Silvaniei a primit, anul in curs, de la Guvern, doua transe de bani in valoare totala de 925.000 de lei pentru extinderea retelelor de alimentare cu apa potabila si de canalizare menajera in zonele periurbane Cehei si Pusta-Vale. Fondurile guvernamentale sunt disponibile prin Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural, instituit prin Ordonanta de Guvern 7/2006, la care se va adauga suma de 80.000 de lei din bugetul local. Licitatia in vederea desemnarii constructorului va fi organizata pana la sfarsitul lunii octombrie 2007, caietul de sarcini fiind deja achizitionat de patru firme. Dupa ce va fi hotarat constructorul, se va trece la organizarea santierului.

Prin acest proiect urmeaza sa se realizeze o retea de alimentare cu apa potabila a carei sursa este sistemul centralizat de alimentare cu apa a orasului, punctul de racordare fiind prevazut in zona industriala. Ca element tehnic, conductele sunt din polietilena de inalta densitate si au o lungime de 6.450 de metri liniari.

Reteaua de canalizare menajera, cu o lungime de 8.010 de metri liniari, va permite evacuarea apelor uzate, inclusiv pentru casele situate sub nivelul canalului colector. Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, se vor monta noua microstatii de pompare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »