Cea mai mare pensie din Salaj este de 2.069 lei

Magazin Salajean 20 august 2007 0

Cea mai mare pensie din Salaj este de 2.069 lei

In judetul Salaj, pensia cea mai mare este de 2.069 de lei, iar cea mai mica de 63 de lei (630.000 de lei vechi).

Potrivit directorului adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Florian But, cea mai mica pensie din judetul Salaj este incasata de o persoana care a lucrat in domeniul agriculturii, care s-a pensionat dupa 1 aprilie 2001, avand o vechime de numai 10 ani. Conform datelor furnizate de reprezentantii CJP, numarul total al pensionarilor din judetul Salaj este de 82.000, din care 10.000 sunt agricultori.

Totusi, o veste buna…

Guvernul va majora, in septembrie, cu 50 la suta punctajul pentru pensia agricultorilor si nu valoarea absoluta a pensiei, asa cum a anuntat initial. Beneficiari vor fi doar cei carora nu li s-a majorat pensia in 2004, efortul bugetar pentru aceasta masura fiind de 233 de milioane de lei in 2007. Pensiile majorate vor ajunge la 933.372 de agricultori, atat la cei care primesc pensie doar din agricultura, cat si la cei care au un punctaj cumulat din agricultura si din activitati salariale din agricultura.

Cu alte cuvinte, toti cei 10.000 de pesnionari agricultori din Salaj vor avea parte de o dublare a veniturilor de care beneficiaza in momentul de fata. Daca ar fi sa dam crezare celor afirmate de presedintele PSD, Mircea Geoana, aflat intr-o vizita in municipiul Zalau, toti pensionarii ar trebui sa stea linistiti, deoarece toate problemele lor vor fi rezolvate cu minimum de decenta si respect.

Cum insa salajenii au deja experienta promisiunilor desarte facute de cei de la centru aflati in vizite prin judet, asteptam cu scepticism concretizarea acestora. Sa nu uitam totusi ca, de data aceasta, vorbim de o problema la nivel national. Vom trai si vom vedea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »