Cazul primarului din Plopis acuzat de coruptie se reia

Magazin Salajean 24 ianuarie 2008 0

Cererea de revizuire a sentintei pe care Pisek Francisc, primarul comunei Plopis, a inaintat-o instantei dupa ce a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fapte de corputie a fost scoasa de pe rol de Curtea de Apel Cluj, aceasta declinand compententa in acest caz Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. Potrivit lui Adrian Danila, expert PR in cadrul Curtii de Apel Cluj Napoca, solutia data in acest dosar cu numarul 2160/33/2007 este declinarea de competenta si scoaterea de pe rol a cererii de revizuire formulata de inculpat, precum si retrimiterea dosarului catre Parchetul de pe langa Tribunalul Simleu Silvaniei. Acesta va trebui, asadar, sa reia cazul si sa analizeze aspectele din cererea de revizuire a sentintei, dupa care va fi resesizata instanta.

Prefectul de Salaj, Andrei Todea, a declarat ca primarului Pisek Francisc nu ii va inceta mandatul, din cauza ca in statutul alesilor locali este prevazuta aceasta masura doar pentru cazurile in care pedeapsa este cu privare de libertate.

De cealalta parte, primarul Pisek Francisc a spus ca a fost acuzat de fapte de coruptie pe nedrept, la interesul fostului sef al Postului de Politie Plopis, Danila Jula, si al unor persoane din comuna. Vor sa ma aduca in instanta iar, dar, in final, eu voi fi cel care va avea castig de cauza, pentru ca sunt nevinovat. Au avut mereu ceva cu mine, in 4 ani de cand sunt primar m-au adus in fata instantei in noua cazuri penale, a declarat Pisek Francisc.

Primarul Pisek Francisc a fost acuzat, in 2007, ca a favorizat un participant (ruda de-a sa, n.r.) la o licitatie publica de achizitie a unor utilaje, organizata de Primaria Plopis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »