Cazul E24 se repeta la Bacau

Magazin Salajean 22 decembrie 2010 0

Cazul E24 se repeta la BacauDe parca nu era mai mult decat suficient un caz de genul E24, din Zalau, pentru ca sesizarile cetatenilor privind scaparile de gaze sa fie luate in seama. Cu doar cateva zile inainte de Craciun, o explozie infioratoare se produce intr-un imobil din Bacau. Si de aceasta data, imobilul este grav afectat, iar trei persoane sunt transportate de urgenta la spital.

O explozie puternica urmata de un incendiu groaznic s-au produs ieri intr-un bloc de locuinte din Bacau, zdruncinand si iscand haos in randul locatarilor. Mai multe apartamente au fost distruse, dupa ce in pereti s-au produs fisuri puternice, iar doua persoane au ajuns in stare grava la Urgenta, cu politraumatisme si arsuri de gradele doi si trei. Totodata, o a treia victima este in stare stabila, dar a suferit o intoxicatie cu fum.

Cazul seamana izbitor de mult cu ceea ce s-a petrecut in 14 septembrie 2007 in Zalau, la blocul E24.

Ca si in familiile zalauanilor carora locuintele le-au fost distruse de o exlozie cauzata de gaz, si locatari din blocul din Bacau sustin ca se simtea miros de gaze pe scara imobilului de cateva saptamani, dar ca nu a intervenit nimeni pentru remedierea situatiei. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau afirma ca deflagratia s-a produs din cauza unor acumulari de gaze, fiind afectate mai grav trei locuinte, iar doua fiind distruse complet. Potrivit autoritatilor bacauane, este posibil sa fi fost afectata si structura de rezistenta a cladirii, in conditiile in care s-au daramat peretii unor apartamente, imobilul nemaiputand fi locuit. Pentru ca familiile sa nu ramana sub cerul liber in prag de Craciun, autoritatile le-au oferit cazare intr-o locatie unde vor putea ramane o perioada, urmand sa le fie asigurata in acest timp si hrana.

Pe langa apartamentele distruse, suflul exploziei a afectat si mai multe autoturisme aflate in parcarea din fata blocului. O comisie formata din specialisti ai companiei de gaz, ai Politiei si ai ISU urmeaza sa faca o ancheta si sa evalueze in ce masura a fost afectata.

Reamintim ca tot din cauza unor acumulari de gaze, cu mai bine de trei ani in urma, blocul E24 din Zalau a fost distrus de o puternica explozie in urma careia doi tineri si-au pierdut viata, mai multi locatari au suferit rani, iar 19 familii au ramas fara locuinte. Abia in aceasta iarna, procesul pe care fostii locatari ai imobilului E24 l-au deschis fostilor angajati EON Gaz, precum si furnizorului de gaze a primit verdictul la Judecatoria Oradea. Doi din cei sapte inculpati ei au primit cinci ani, respectiv sase ani grei de inchisoare cu executare, alti patru au primit ani de inchisoare cu suspendare, iar fostii locatari obtinand despagubiri morale si materiale. Doar un singur inculpat a scapat ca prin urechile acului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »