Cazierul judiciar poate fi obtinut pe loc

Magazin Salajean 9 iulie 2007 0

Politia Municipala Zalau a inaugurat, in cursul zilei de vineri, 6 iulie, sistemul informatic care permite eliberarea cazierelor judiciare pe loc. Astfel, cetatenii nascuti in judetul Salaj, care nu au avut probleme cu legea, pot obtine certificatul de cazier judiciar, in maxim un minut.

Noul program informatic permite eliberarea unui cazier pentru persoanele nascute in judetul Salaj, contra unei sume de 5 lei. Pentru persoanele nascute in alte judete si pentru cele cu antecedente penale, certificatul de cazier judiciar va fi eliberat in termen de 3 zile lucratoare, in regim de urgenta.

Practic, cetateanul se prezinta la ghiseu cu taxa de urgenta achitata la trezoreria Zalau si cu timbrele fiscale, dupa care i se elibereaza cazierul. Pe zi eliberam in medie 100 de certificate de cazier judiciar, a declarat comisarul sef, Mihai Banc, seful Serviciului Cazier Judiciar Statistica si Evidente Operative.

Prin acest program, Politia Romana vine in sprijinul cetatenilor care solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar, prin reducerea deplasarilor la sediul Politiei, dar si prin reducerea timpului de asteptare. Certificatul este valabil sase luni de la data eliberarii si numai in scopul in care a fost eliberat.

Pentru a obtine certificatul de cazier judiciar sunt necesare urmatoarele acte: actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie); timbrul fiscal, in valoare de 1 leu; chitanta in valoare de 5 lei in cazul in care se doreste eliberarea documentului in regim de urgenta (3 zile) pentru cei din alte judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »