Caz de bigamie in Diosod

Magazin Salajean 20 martie 2008 0

Caz de bigamie in DiosodUn salajean din localitatea Diosod a fost trimis in judecata pentru bigamie, fals in acte si inselaciune dupa ce s-a casatorit cu o femeie din localitatea natala, desi avea deja o sotie in Hunedoara. Claudiu Podar, vicepresedinte al Judecatoriei Zalau, ne-a declarat ca respectivul caz a ajuns la Curtea de Apel Cluj Napoca, care l-a sanctionat cu amenda si a anulat cea de-a doua casatorie. Un barbat de 37 de ani, din Diosod – comuna Hereclean, s-a casatorit cu doua femei, fapt pentru care a fost trimis in judecata. Infractiunile de care acesta a fost acuzat sunt bigamie, fals in acte si inselaciune. Judecatoria Zalau a dat sentinta de amenda si desfacere a celei de-a doua casatorii, dar s-a facut ulterior apel la Tribunalul Salaj si recurs la Curtea de Apel Cluj, instanta care a fost de acord cu sentinta initiala, a spus vicepresedintele Judecatoriei Zalau.

Cazul de bigamie a fost descoperit de functionarii din cadrul Serviciului de Stare Civila al Primariei Hereclean, in momentul in care barbatul a solicitat suma de 200 de euro care se acorda, conform legislatiei in vigoare, persoanelor aflate la prima casatorie. Barbatul a depus la noi o solicitare de acordare a sumei respective, dar, in momentul in care am prelucrat datele si le-am verificat, de la Hunedoara ni s-a transmis ca barbatul din Diosod are acolo inca o casatorie legala, nedesfacuta. Am anuntat organele abilitate sa cerceteze cazul, a declarat Otilia Sandor, consilier stare civila Primaria Hereclean.

Salajeanul care s-a casatorit cu doua femei si-a parasit prima sotie dupa 3 ani de la casatorie, plecand sa lucreze in Ungaria, unde a ramas 10 ani. Reintors apoi in localitatea natala Diosod, s-a casatorit cu cea de-a doua femeie, fara sa divorteze de prima nevasta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »