Cateva sute de bebelusi din Salaj au ramas fara lapte praf

Magazin Salajean 23 iunie 2008 0

Bebelusii salajenilor au ramas fara lapte praf gratuit, dupa ce stocurile de cutii pe care le aveau primariile au fost epuizate. Sugarii nu mai primesc gratuit suplimentul alimentar de trei saptamani, parintii fiind nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a-l procura din farmacii.

Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate (ASP) Salaj, a declarat ca mai primesc lapte praf gratuit doar cazurile grave, la prescpriptia medicului si cu aprobarea ASP. Stocurile de lapte praf pe care le aveau primariile au fost epuizate, in judet mai existand doar 275 de cutii la primarii si 476 de cutii la spitale. Acestea sunt destinate, insa, doar cazurilor grave, in care copiii au nevoie neaparata de suplimentul alimentar. Pentru aceste situatii deosebite, acordarea cutiilor de lape praf se face la prescriptia medicului si cu aprobarea ASP, a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, situatia este cauzata de faptul ca, desi ASP Salaj a facut demersurile in vederea achizitionarii unui stoc de lapte, la licitatia publica s-a inscris un sigur ofertant, a carui oferta nu era conforma din punct de vedere calitativ al suplimentului alimentar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »