Casa noua pentru Centrul de Recuperare de la Jibou

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

Casa noua pentru Centrul de Recuperare de la JibouNoul spatiu in care va functiona Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica de la Jibou va fi inaugurat in 15 septembrie, la eveniment urmand sa participe, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, o delegatie din Olanda, in frunte cu primarul localitatii Aalten.

Lucrarile de amenajare a cladirii ce adaposteste Centrul au demarat in primavara anului trecut, valoarea totala a investitiei, asigurata din bani de la Consiliul Judetean Salaj, ridicandu-se la 2,6 milioane de lei. Constructia unui nou imobil, care va asigura servicii pentru 60 de persoane, s-a impus intrucat actualul sediu – castelul Beldy – nu corespunde cerintelor necesare functionarii unui astfel de centru, ne-a declarat Cristina Ciobanu, managerul institutiei de la Jibou.

Castelul, in care centrul isi desfasoara activitatea inca din 1971, a fost declarat monument istoric, motiv pentru care nu ni s-a permis sa derulam lucrari de renovare. Ba mai mult, a intervenit si problema retrocedarii, care s-a solutionat, pana la urma, administratia judeteana achizitionand imobilul, a mai spus reprezentantul Centrului de Recuperare.

Noul amplasament este dispus pe doua niveluri si are 20 de camere cu cate trei paturi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »