Casa de Pensii Salaj preia carnetele de munca

Magazin Salajean 7 iunie 2007 0

Casa Judeteana de Pensii Salaj desfasoara in aceasta perioada activitatea de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii, anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor.

Directorul executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Dumitru Bojan, ne-a declarat ca persoanele fizice sau juridice care detin carnete de munca sunt obligate sa puna la dispozitia institutiei aceste documente. Impreuna cu carnetele de munca trebuie prezentate si copiile actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal.

Locuitorii municipiului Zalau care se afla in posesia propriului carnet de munca, trebuie sa il depuna la ghiseul 6 de la parterul Casei de Pensii Salaj, insotit de copia actului de identitate prins cu capse de prima pagina a carnetului, a adaugat Bojan. Cat priveste persoanele din orasele Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei si comunele cu satele apartinatoare, acesta trebuie sa predea carnetele persoanei imputernicite de primarul orasului sau comunei respective.

Aceasta masura de depunere a carnetelor de munca se adreseaza in special persoanelor care nu sunt angajate si care au desfasurat activitate anterior datei de 1 aprilie 2001. Nu vor depune carnetele acele persoane ale caror date au fost prelucrate pana la aceasta data, precum si acelea care beneficiaza de o categorie de pensie, a conchis seful CJP Salaj.

Scopul acestei actiuni este de preluare in baza de date a sistemului public de pensii a datelor necesare stabilirii stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual, respectiv a perioadelor de activitate, salariului de baza, sporurilor, indemnizatiilor, precum si a informatiilor referitoare la grupele de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »