Casa de Pensii Salaj a preluat aproape 27.000 de carnete de munca

Magazin Salajean 21 iunie 2007 0

Casa de Pensii Salaj a preluat aproape 27.000 de carnete de muncaCasa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj deruleaza in aceasta perioada activitatea de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii, anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor. Prin aceasta actiune se urmareste preluarea in baza de date a sistemului public de pensii a datelor necesare stabilirii stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual, respectiv a perioadelor de activitate, salariului de baza, sporurilor, indemnizatiilor, precum si a informatiilor referitoare la grupele de munca.

Maria Tiriac, seful Serviciului Stagii de Cotizare din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, ne-a declarat ca, pana in momentul de fata, au fost preluate 26.750 de carnete aflate in evidenta Inspectoraului Teritorial de Munca (ITM) Salaj. Totodata, au fost preluate 8.090 de documente aflate in cadrul institutiilor publice sau a angajatilor, si alte 650 existente la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj.

Pensionarii nu trebuie sa depuna carnetele de munca la CJP

Potrivit aceleiasi surse, tot in aceasta perioada, iar paralel cu activitatea de preluare a carnetelor de munca de la institutiile publice, se desfasoara si cea de primire a documentelor de la persoanele fizice. Adica, acele persoane care au in pastrare propriul carnet de munca, in care sunt consemnate inscrisuri anterioare datei de 1 aprilie 2001. Seful Serviciului Stagiu Cotizare, Maria Tiriac, a afirmat ca desi activitatea de preluare a carnetelor de munca de la persoanele fizice a demarat acum doua saptamani, pana in prezent am primit doar cinci documente. Insa pensionarii, somerii, salariatii, persoanele asigurate prin contract si nici acele persoane care nu au lucrat inainte de 1 aprilie 2000 nu trebuie sa vina la ghiseele Casei de Pensii.

Documentele se depun insotite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal, la ghiseul 6 de la parterul cladirea Casei de Pensii Salaj. In cazul persoanelor care locuiesc in orasele Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei si comunele cu satele apartinatoare, acestea va trebui sa predea carnetele persoanei imputernicite de primarul orasului sau comunei respective. Restituirea carnetelor de munca se face prin posta sau personal, dupa prelucrarea si introducerea lor intr-o baza de date, cu confirmare de primire, la domiciliu pe care il declara proprietarul.

Functionarii Casei de Pensii vor verifica acele carnete la primire, le vor analiza, iar daca sunt degradate le vor inapoia proprietarilor pentru a le reface.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »