Carutele din gospodariile salajenilor, desenate in Registrul Agricol

Magazin Salajean 4 octombrie 2010 0

Carutele din gospodariile salajenilor, desenate in Registrul Agricol

Potrivit normelor tehnice de completare a Registrului Agricol pentru perioada 2010-2014, adoptate recent prin ordin comun al ministrului Agriculturii, al ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Finantelor, numarul carutelor trebuie trecut in Registrul Agricol. Ordinul a fost emis in aplicarea Hotararii 1632/2009 privind Registrul Agricol pentru perioada 2010-2014 si are drept scop asigurarea unei evidente unitare cu privire la starea si dezvoltarea agriculturii si la buna utilizare a resurselor locale.

Conform actului normativ, Registrul Agricol va cuprinde evidente privind atat componenta gospodariei (cladirile si destinatia lor), animalele din gospodarie, suprafetele de teren si culturile agricole, cat si instalatiile si dotarile care exista in fiecare gospodarie. Mai mult, Registrul Agricol va trebui sa contina informatii despre evolutia in cursul anului a efectivelor de animale aflate in proprietatea gospodarilor, dar si informatii despre utilajele, instalatiile pentru agricultura si silvicultura, mijloacele de transport cu tractiune animala (carute, strafuri, care etc.) si mecanica (tractoare si camioane) existente la inceputul anului, aplicarea ingrasamintelor si pesticidelor, utilizarea ingrasamintelor chimice la principalele culturi, constructiile existente la inceputul anului.

Actul normativ cuprinde reglementari tehnice cu privire la modul de inscriere a datelor in Registrul Agricol pe suport hartie si in format electronic, completarea, tinerea la zi si centralizarea datelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »