Cartile Bibliotecii Judetene se vor muta la Centrul Militar Salaj

Magazin Salajean 22 octombrie 2008 0

Cartile Bibliotecii Judetene se vor muta la Centrul Militar Salaj

De aproape 5 ani, Biblioteca Judeteana Salaj se confrunta cu o situatie mai putin obisnuita: nu are sediu propriu, fiind nevoita sa aiba sectiile in spatii temporare, imprastiate prin Zalau. Problema sediului este in curs de rezolvare, sustin autoritatile judetene, care i-au si gasit o locatie: in curtea Centrului Militar Salaj va fi ridicat un imobil nou, cu parter si doua niveluri, unde institutia de cultura sa poata functiona la ea acasa. Deocamdata, insa totul este in stadiu de proiect. Se lucreaza la documentatii si, pana cand cartile se vor muta la Centrul Militar, vor mai trece cativa ani.

Povestea spatiilor in care functioneaza Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu Salaj dureaza de ani intregi, in care administratia municipala nu a fost in stare sa-i gaseasca un sediu corespunzator. Cu aproape 5 ani in urma, problemele s-au agravat, din cauza ca ambele cladiri unde si-au gasit gazduire cartile – Cladirea Transilvania si cladirea Directiei de Cultura Salaj – au intrat in reabilitare. Biblioteca a fost scoasa afara din aceste spatii si, ca varianta cea mai buna, a fost impartita pe unde s-a putut.

Acum, insa, dupa anii in care nu s-a gasit nici o solutie, salvarea pare sa vina chiar din buricul targului: curtea Centrului Militar Salaj pare sa fie locatia potrivita unde institutia de cultura sa aiba, in sfarsit, o casa. Directorul Bibliotecii Judetene Salaj, Florica Pop, a insistat mereu ca un sediu la periferia orasului ar indeparta cititorii de carte, iar cum Zalaul nu are spatii centrale sau macar apropiate de centru care sa permita inaltarea unei cladiri, varianta asupra careia s-a cazut de acord a fost ridicarea sediului nou in curtea Centrului Militar. Asta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »