Carti donate de clujeni pentru scolarii din Pausa

Magazin Salajean 27 septembrie 2010 0

Biblioteca scolara din Pausa urmeaza sa fie dotata cu carti din donatiile clujenilor, adunate in urma unei actiuni de voluntariat organizata, vineri, de Asociatia de Dezvoltare Comunitara Romanasi si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, in Piata Muzeului din Cluj. Aceasta activitate face parte din colecta de carte Hai sa dam o carte si se afla la a doua editie.

In cadrul acestei activitati au fost implicati aproximativ 30 de voluntari care au colectat, inregistrat si reparat cartile deteriorate. O parte dintre acesti voluntari sustin lectii de educatie rutiera pentru elevi din ciclul primar din 14 comunitati locale, altii organizeaza programe recreative in spitalele de copii din Cluj-Napoca, iar altii provin chiar din comunitatea beneficiara – Pausa, in acest fel implicandu-se in rezolvarea problemelor propriei lor comunitati.

Actiunea este expresia cooperarii dintre Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si Asociatia de Dezvoltare Comunitara Romanasi in cadrul proiectelor pe care cele doua organizatii le implementeaza: Bring Out the Child in You! si Our Children Our future ale Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca si proiectul Sustinerea dezvoltarii comunitatilor de romi din Regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru, Romania derulat de catre Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi – in care este implicata Asociatia de Dezvoltare Comunitara Romanasi. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul companiei Netlogiq, iar finantarea a fost asigurata de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

La prima editie din anul 2009, au fost colectate peste 7.000 de volume care au fost donate catre trei scoli din mediul rural (Craiesti, Luna de Sus, Deleni) si catre Penitenciarul Gherla – sectia Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »