Cartel Alfa vrea miting in Zalau

Magazin Salajean 10 martie 2010 0

Cartel Alfa vrea miting in Zalau

Sindicalistii salajeni afiliati la Confederatia Cartel Alfa se pregatesc de proteste. Deocamdata, sustine liderul lor, Pompiliu Ceaca, nu a fost stabilita o data exacta cand oamenii vor iesi in strada. Ne vom consulta in aceste zile cu colegii din filiala judeteana, pentru a stabili o data exacta. Luam in calcul atat pichetarea Institutiei Prefectului, cat si organizarea unui miting la nivelul municipiului. Personal, optez pentru varianta din urma, mai exact, un miting la care sa participe cateva sute de sindicalisti din judet, bugetari si salariati din mediul privat.

Actiuni similare vor avea loc in majoritatea resedintelor de judet din tara, unde Cartel Alfa detine filiale. Startul va fi dat de catre timisoreni, care picheteaza, astazi, Prefectura judetului. In ziua votarii Legii Pensiilor in Camera Deputatilor, confederatia a programat un amplu miting in capitala, cu participarea a circa 10.000 de persoane. Protestatarii sunt dispusi sa mearga pana in panzele albe pentru revendicarile lor si au anuntat pentru inceputul lunii mai, o greva de avertisment, urmata de greva generala in cea de-a doua jumatate de luna.

Dupa cum ne-a declarat Ceaca, sindicalistii cer ajustarea pensiei in functie de salariul mediu pe economie si nu de inflatie, pensionarea la varsta de 63 de ani, in loc de 65, pastrarea criteriilor de incadrare in conditii speciale si deosebite de munca si salariul minim de 705 lei. Alte nemultumiri vizeaza diminuarea veniturilor salariale prin aplicarea Legii unice, neacordarea unor sporuri, precum si disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar. Daca se vor incapatana sa lungeasca varsta de pensionare la 65 de ani, vor accelera pensionarile pe caz de boala.

Avem o generatie care a lucrat in conditii deosebite si care este uzata fizic, nu mai rezista. Iar daca vor inaspri conditiile de pensionare pe caz de boala, vor creste coruptia in sistem si rezultatul va fi tot impotriva persoanelor indreptatite, considera oficialii sindicali.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »