Cartel Alfa baga conducerea Silcotub la penal

Magazin Salajean 12 februarie 2007 0

Cartel Alfa baga conducerea Silcotub la penal

Liderul Cartel Alfa Salaj, Pompiliu Ceaca, i-a recomandat vicepresedintelui Sindicatului Metalurgistul, Laurentiu Zirbo, sa faca plangere penala impotriva conducerii SC Silcotub, pentru faptul ca i-a interzis accesul la sediul sindicatului

Presedintele Cartel Alfa Filiala Salaj, Pompiliu Ceaca, ne-a declarat ca filiala Cartel Alfa a fost sesizata de vicepresedintele Sindicatului Metalurgistul din SC Silcotub SA, Laurentiu Zirbo, ca i s-au ingradit drepturile de a-si exercita functia sindicala, prin faptul ca in data de 2 februarie a.c. i s-a interzis accesul la sediul sindicatului de catre conducerea SC Silcotub, el trebuind sa participe, in calitate de vicepresedinte al comisiei sindicale, la negocierea contractului colectiv de munca pe unitate pe anul 2007. Pompiliu Ceaca ne-a mai declarat ca, avand in vedere cele sesizate, am decis impreuna cu dl. Zirbo sa mergem la sediul sindicatului, la SC Silcotub, pentru a consulta documente sindicale cu privire la strategia de negociere. Astfel, in data de 8 februarie 2007, am plecat impreuna la SC Silcotub SA pentru a ajunge la sediul sindicatului. La poarta ni s-a comunicat de catre persoanele aflate la punctul de control ca d-lui Zirbo i s-a interzis accesul in fabrica, implicit la sediul sindicatului. Am sunat la Serviciul Personal, la dl. Vlaicu, care a transmis la poarta aceasta decizie, si care mi-a comunicat telefonic ca decizia a fost luata de catre conducere si el a avut doar rolul de a comunica aceasta decizie la punctul de control, la poarta. In atari conditii, Filiala Cartel Alfa Salaj considera acest act ilegal, in conformitate cu prevederile Legii 54/2003, art. 53. al. b, fapt pentru care recomanda d-lui Zirbo sa se adreseze Procuraturii Zalau, in scopul demararii procedurilor legale pentru infractiunea comisa de catre conducerea SC Silcotub SA Zalau, a conchis Pompiliu Ceaca.

Laurentiu Zirbo a confirmat cele declarate de Pompiliu Ceaca si a afirmat ca va face demersurile legale la Procuratura, adaugand ca, in opinia sa, acest incident a avut loc pentru ca am documente prin care sa demonstrez ca actuala conducere a SC Silcotub isi bate joc de veniturile patronilor si de veniturile salariatilor. In sprijinul afirmatiei sale, Zirbo a invocat faptul ca au scolarizat 140 de oameni, dupa care i-au disponibilizat, incalcand legea. Au disponibilizat cea mai buna forta de munca din Europa, dupa ce au investit in ei pentru dezvoltare, a declarat Zirbo.

Laurentiu Zirbo ne-a mai spus ca, legal, este vicepresedinte al Sindicatului Metalurgistul, fiind ales in aceasta functie, pentru o perioada de patru ani, in data de 19 ianuarie 2006. In data de 20 ianuarie 2006, Zirbo sustine ca i s-a desfacut abuziv contractul de munca, drept pentru care a dat in judecata Silcotub, proces pe care, pana la urma, l-a castigat, la Curtea de Apel Cluj, Silcotub fiind obligata sa-i plateasca lui Zirbo drepturile salariale din momentul desfacerii contractului de munca si pana in momentul in care, tot anul trecut, s-a pensionat. Legea Sindicatelor permite ca un pensionar sa faca parte din conducerea sindicatului societatii in care a lucrat, ne-a mai informat Laurentiu Zirbo.

Am solicitat vineri si punctul de vedere al conducerii SC Silcotub fata de cele afirmate de liderii sindicali. Deocamdata nu am primit nici un punct de vedere. Asteptam.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »