CARP Zalău a imprumutat pensionarilor săraci 10 milioane de lei

Magazin Salajean 26 martie 2012 0

CARP Zalău a imprumutat pensionarilor săraci 10 milioane de leiLa aproape 10 milioane de lei se ridică valoarea totală a imprumuturilor acordate varstnicilor sălăjeni de către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, in cursul anului 2011, reprezentand aproape dublul sumei pe care instituţia menţionată o imprumuta pensionarilor sălăjeni in urmă cu patru ani, potrivit datelor prezentate joi, in cadrul Adunării Generale a organizaţiei.

Preşedintele CARP Zalău, Ioan Ivaşcău, a precizat că aceste imprumuturi reprezintă un real sprijin pentru membrii organizaţiei. Cu toate că an de an, dar mai ales in perioada pe care o analizăm, CARP şi-a intersificat şi extins activităţile in multe domenii ce privesc şi au intereferenţă cu viaţa şi interesele membrilor săi, principala activitate din vastul şi complexul obiect de activitate a rămas cea referitoare la acordarea imprumuturilor cu dobandă mică, accesibilă posibilităţilor solicitanţilor de a restitui imprumuturile contractate in termenele solicitate prin contract, a declarat, la Adunarea Generală, Ioan Ivaşcău.

Potrivit sursei citate, in ultimii patru ani, perioada de aşteptare a celor ce s-au imprumutat a scăzut de la lună şi jumătate, două luni, la doar cateva zile, in 2011, existand situaţii in care plata s-a putut face pe loc. De semenea, plafonul maxim de imprumut a crescut de 3.500 de lei la 4.500 de lei, in vreme ce dobanda a scăzut de la 11 la 8 la sută.

In acelaşi interval de timp, asociaţia a reuşit să crească numărul membrilor, de la 7.000, la 9.300, in prezent. Preşedinte CARP Zalău a adăugat faptul că patru cabinete medicale de oftalmologie, stomatologie, ORL şi interne, acordă gratuităţi sau reduceri membrilor asociaţiei, iar două farmacii din Zalău fac o reducere de 5 la sută la medicamente, pentru pensionari.

In ceea ce priveşte planurile pentru anul in curs, conducerea organizaţiei studiază posibilitatea reducerii dobanzii şi creşterea sumei imprumutate la 5.500 de lei.

De cealaltă parte, unii dintre membrii organizaţiei care nu şi-au restituit la timp ratele aferente imprumuturilor au fost somaţi să-şi achite restanţele faţă de CARP Zalău, in unele situaţii trecandu-se chiar şi la popriri pe drepturile de pensii. Preşedintele Ioan Ivaşcău a menţionat că, din păcate, sunt mulţi dintre pensionari a căror viaţă cotidiană se situează sub limita decenţei sub aspectul veniturilor, avand şi probleme grave de sănătate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »