CARP Şimleu Silvaniei, la ora bilanţului

magazinsalajean 11 aprilie 2013 0
CARP Şimleu Silvaniei, la ora bilanţului

La sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Şimleu Silvaniei a avut loc Adunarea Generală a reprezentanţilor celor aproape 2.100 de membri ai acesteia. Alături de delegaţii statutari, printre invitaţi, s-au aflat : Laura Bungenţeanu – director executiv al Filialei Sălaj a Crucii Roşii din România, Ioan Ivaşcău – preşedintele filialei Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sălaj şi Marius Pop – consilier superior la Casa Judeţeană de Pensii Sălaj. După un moment de reculegere în memoria celor 77 de membri ai Casei decedaţi de la precedenta adunare, în cadrul lucrărilor Adunării Generale s-a dezbătut modul de realizare a activităţilor desfăşurate în anul 2012, stabilindu-se obiectivele care urmează a fi îndeplinite în anul 2013.
Preşedintele CARP Şimleu Silvaniei, Ioan Moş, a prezentat darea de seamă a activităţii Consiliului Director, Viorica Badici a citit bilanţul general şi realizarea planului de venituri şi cheltuieli, Paul Maghiar a expus raportul Comisiei de Cenzori, Alexandru Trestian a prezentat regulamentele de organizare şi de funcţionare ale CARP şi codul etic al acesteia, iar Victor Timoc a făcut cunoscut proiectul de hotărâre al Adunării Generale. Documentele prezentate au evidenţiat întreaga activitate a CARP (acţiuni cultural-turistice, întreceri sportive, activităţile desfăşurate la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă ,,Silvania’’ – aflat sub coordonarea Primăriei Şimleu Silvaniei etc.) şi faptul că : în anul 2012, s-au acordat împrumuturi la 1.039 de persoane, în valoare de 1.966.700 de lei, un număr de 165 de pensionari au beneficiat de ajutoare în bani nerambursabili în valoare de 9.160 de lei, 11 membri au primit ajutoare financiare pentru tratament în staţiuni balneo-clima-terice, iar 13 pensionari nevoiaşi au fost ajutaţi cu bani de către Federaţia Omenia. De asemenea, cu sprijinul Crucii Roşii din Sălaj şi din Germania, s-au acordat 100 de pachete cu alimente de bază şi 50 de bonuri de masă în valoare 50 de lei fiecare, pentru cei cu pensii mici, pentru cei singuri şi cu probleme sociale grele.
În discuţiile participanţilor au fost dezbătute probleme privind: acordarea împrumuturilor în bani şi a biletelor de tratament; primirea medicamentelor; sprijinirea familiilor nevoiaşe care nu pot suporta toate cheltuielile de înmormântare pentru membrii acestora; organizarea de întreceri sportive la clubul propriu, inaugurat anul trecut (şah, tenis de masă, rummy/remi, table); organizarea excursiilor şi a unor întruniri de socializare (întâlniri săptămânale, Ziua Femeii, Revelion etc.).
În alocuţiunile lor, domnii Ioan Ivaşcău şi Marius Pop şi-au exprimat, în mod pertinent, punctul de vedere în raport cu întreaga problematică a CARP Şimleu Silvaniei, aducând lămuriri asupra întrebărilor puse de unii dintre participanţi.
Hotărârea Adunării Generale şi propunerile făcute în contextul acesteia au fost supuse la vot, fiind aprobate în unanimitate.
La final, doamna Laura Bungenţeanu a oferit fiecărui participant pacheţele cu produse de vitamine ecologice pentru vârstnici, iar toţi participanţii au fost invitaţi la restaurant, unde au continuat discuţiile tematice, savurând preparatele şi închinând, pentru sănătate, un pahar cu vin.
Prof. Marin Ştefan, Şimleu Silvaniei

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »