Carnetele de munca, inlocuite de registrul virtual

Magazin Salajean 16 mai 2007 0

* Datele din cartile de munca vor fi stocate intr-o arhiva electronica. Astfel, prin crearea unei baze de date, din 2008, fiecare angajat va sti in orice moment stagiul de cotizare realizat si punctajul mediu anual pana la data de 1 aprilie 2001.

Ordinul 207/2007 emis de Ministrul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei a aprobat procedurile de predare/primire catre Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj a carnetelor de munca aflate in pastrarea titularilor, in vederea prelucrarii in sistem informatic a perioadelor inscrise in carnete, anterior datei de 1 aprilie 2001.

In momentul primirii programului informatic de predare-primire a carnetelor, toate persoanele interesate vor fi anuntate prin intermediul mass-media, a spus seful Serviciului Stagiu de cotizare, Maria Tiriac.

Actiunea de predare/preluare a carnetelor de munca aflate in evidenta institutiilor publice si a Agentiei Teritoriale pentru Ocuparea Fortei de Munca, a fost demarat de la inceputul lunii ianuarie.

Potrivit aceleasi surse, institutiile publice si Agentia teritoriala de munca vor solicita persoanelor copia actului de identitate, in vederea atasarii la prima pagina a carnetului de munca. Acestea trebuie sa fie completate cu toate inscrisurile pana la data de 1 aprilie 2001 si sa fie certificate pentru perioadele de pana la aceasta data.

Cu ajutorul unui grafic intocmit de CJP Salaj se va tine cont la preluarea carnetelor de munca de capacitatea de prelucrare a datelor la institutie. Totodata, se va urmari minimalizarea timpului in care carnetele nu se vor afla in posesia angajatilor.

Pana la data de 14 mai, institutia noastra a preluase deja 32.586 de carnete de munca, din care 26.400 de la Inspectoratul Teritorial de Munca; 539 de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj si alte 5.647 de la institutiile publice, a conchis Tiriac.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »