Carnetele de munca electronice intarzie pana la toamna

Magazin Salajean 22 decembrie 2009 0

Guvernul a hotarat ca perioada pana la care persoanele fizice si firmele pot depune carnetele de munca, pentru realizarea arhivei electronice, sa fie amanata pentru sfarsitul lunii septembrie 2010. Executivul a luat aceasta decizie din cauza numarului mare de carnete de munca ce trebuie scanate.

Pana la aceasta data, 49.415 de carnete de munca au fost preluate, asigurandu-se culegerea datelor necesare deter-minarii stagiului de cotizare si punctajul mediu anual pentru 48.980 dintre acestea. Alte 19.250 de carnete de munca au fost preluate pentru scanare, fiind scanate peste 95 la suta dintre ele.

Prelungirea termenului limita de predare a carnetelor de munca pana la 30 septembrie 2010, reglementata prin Hotararea de Guvern nr 1456/2009, pentru activitatea de preluare a datelor, este necesara si in acelasi timp benefica, dand posibilitatea tuturor detinatorilor, in special persoane fizice, inclusiv cele care locuiesc in strainatate, sa depuna in timp util aceste documente la institutia noastra, ne-a declarat Anamaria Pernes, directorul coordonator adjunct al Casei Judetene de Pensii Salaj.

Campania de preluare a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii, anterior datei de 1 aprilie 2001, a inceput in urma cu trei ani si ar fi trebuit sa fie finalizata anul trecut. Scopul acestei actiuni este de a crea o baza de date la nivel national in urma careia sa se poata calcula mult mai exact si mult mai sigur drepturile de pensie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »