Carne expirata in ABC-urile din satele salajene

Magazin Salajean 18 februarie 2009 0

Carne expirata in ABC-urile din satele salajeneIn urma unui control efectuat de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj in ABC-urile si barurile din mediul rural au fost gasite cinci kilograme de preparate din carne expirata in valoare totala de 822 de lei. Pentru a nu pune in pericol sanatatea potentialilor consumatori, alimentele alterate au fost oprite definitiv de la comercializare, se arata intr-un comunicat de presa remis de OJPC Salaj.

Controlul s-a efectuat in perioada 2 – 13 februarie a.c. si a vizat 18 operatori economici din localitatile Pria, Crasna, Bilghezd, Pausa, Sarmasag, Nusfalau, Pericei si Sag, la 12 dintre acestia constatandu-se nereguli in ceea ce priveste calitatea produselor sau conditiile de comercializare si etichetare ale acestora. Astfel, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 24.750 de lei, pe langa produsele expirate scoase din comert fiind oprite temporar de la comercializare inca 422 de kilograme de produse alimentare in valoare de 3.335 de lei. Aceasta pentru ca alimentele ce prezentau nereguli (faina, zahar) nu erau etichetate corespunzator dupa ce, in prealabil, fusesera ambalate de unitatea comerciala care le oferea spre vanzare, ne informeaza Dorina Rednic, inspectorul executiv adjunct al OJPC Salaj. Un al motiv pentru care au fost aplicate amenzi au fost acela ca unele conserve de carne sau produse derivate congelate nu prezentau informatii in limba romana sau, si mai grav, produsele erau pastrate in conditii improprii de temperatura.

Prin actiunea de control in discutie, inspectorii OJPC Salaj au urmarit sa verifice in principal calitatea alimentelor si a bauturilor comercializate demonstrata prin documente de provenienta, caracteristici organoleptice, starea ambalajelor etc.; conditiile de expunere, prezentare si comercializare ale alimenelor, precum si daca informarea consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare ale produselor comercializate se face conform legii. A fost, deasemenea sanctionat si un opertor economic care nu avea afisat avertismentul In aceasta unitate fumatul este permis, avand in vedere optiunea acestuia de a destina spatiul pentru fumatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »