Cariera militara in 15 saptamani

Magazin Salajean 25 iunie 2008 0

Tinerii care doresc o cariera militara pot obtine o slujba in acest domeniu dupa numai 15 saptamani de specializare, bineinteles cu respectarea conditiilor de angajare impuse de Ministerul Apararii.

Asa cum s-a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Centrul Militar Judetean (CMJ) Salaj, angajarea este posibila dupa urmarea Cursului de formare a ofiterilor si subofiterilor in activitate, pe filiera directa, cu o durata de 15 saptamani, in cazul ofiterilor, si 34 de saptamani, pentru formarea subofiterilor. Inscrierea pentru a urma aceste cursuri se face la CMJ Salaj, pana cel tarziu in data de 14 iulie.

Cei care-si doresc sa fie ofiteri, trebuie sa aiba maxim 30 de ani si sa provina din randul ofiterilor in rezerva cu gradul de sublocotenent sau a subofiterilor in rezerva si sa fie confirmati in specilitatea militara pentru care candideaza. Pentru acest an sunt scoase la concurs 244 de posturi, in diverse arme si servicii. De remarcat ca pentru arma constructii poate candida si personalul civil cu diploma de licenta in domenii ca arhitectura sau inginerie. Pentru subofiteri, sunt disponibile 26 de locuri in arma muzici militare, candidatii trebuind sa fie absolventi ai invatamantului liceal sau universitar muzical.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »