Caravana ministeriala pentru prezentarea programului Fermier in Europa

Magazin Salajean 17 octombrie 2006 0

Caravana ministeriala pentru prezentarea programului Fermier in Europa La initiativa Ministerului Integrarii Europene, mediul rural urmeaza sa beneficieze de un nou program de informare numit Fermier in Europa. Asa cum aminteam mai sus, programul se adreseaza mediului rural, urmand sa se deruleze in perioada 16 octombrie – 8 decembrie si sa aiba ca destinatie 820 de comune din toate judetele tarii. Astfel, in perioada 16 octombrie – 8 decembrie , Ministerul Integrarii Europene, impreuna cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Agentia Nationala de Consultanta Agricola, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si prefecturile din toata tara vor derula programul de informare Fermier in Europa, care va consta intr-o caravana ce se va deplasa in 820 de comune din toate judetele tarii. In acest context, vor avea loc cate doua intalniri pe zi cu potentiali intreprinzatori, in total fiind organizate 20 de intalniri in fiecare judet. Numarul estimativ de participanti este de 25.000.

Reprezentantii Ministerului Integrarii Europene, ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prefecturilor, Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Animalelor se vor intalni cu potentiali intreprinzatori din mediul rural si lideri locali. La aceste intalniri, vor participa si reprezentantii autoritatilor locale.

In cadrul intalnirilor, vor fi abordate teme precum fondurile Uniunii Europene destinate agriculturii, ca de exemplu: conditii generale care trebuie indeplinite; tipuri de proiecte care se pot finanta; institutii responsabile si datele lor de contact; pasii care trebuie urmati; sursele de informare despre licitatii; conditii specifice care ar trebui indeplinite pentru fiecare sector de activitate; ce trebuie facut pentru ca fermierii sa fie pregatiti pentru fondurile UE etc. Participantilor li se vor prezenta standardele din agricultura (care sunt standardele care trebuie respectate, institutiile care admnistreaza aceste standarde, sursele de informare pentru standardele europene, beneficiile standardizarii). De asemenea, reprezentii comunitatilor vor viziona un film documentar despre experienta ferimerilor polonezi si maghiari imediat dupa aderare. La finalul intalnirilor, vor fi distribuite materiale informative pentru participanti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »