“Caravana carierei” vine la Zalău

Mihaela Moldovan 21 septembrie 2012 0
“Caravana carierei” vine la Zalău

Reprezentanţi ai Blocului Sindical Naţional se vor afla, miercuri, la Zalău pentru o întâlnire de lucru în cadrul proiectului “Caravana carierei”, scopul urmărit fiind stabilirea unui concept de bază pentru “Centrele de dezvoltare a carierei”. Aceste centre sunt menite să întărească legăturile dintre comunităţile şcolare, autorităţile locale, actorii din piaţa muncii şi tinerii aflaţi aproape de finalizarea studiilor liceale.
Potrivit unui comunicat de presă remis, ieri, de Blocul Naţional Sindical, în acest context, vor fi identificate cele mai bune căi de comunicare şi de lucru în echipă, astfel încât tinerii să poată fi sprijiniţi cu un pachet de servicii care să îi ajute în procesul de tranziţie de la ciclul secundar şcoală către cel universitar ori către piaţa muncii. Cu această ocazie, Blocul Sindical Naţional va prezenta o propunere concretă de parteneriat inter – instituţional care nu presupune costuri suplimentare pentru actorii sociali, dar care poate deveni în scurt timp cea mai eficientă acţiune întreprinsă de societatea civilă pentru îmbunătăţirea serviciilor de educaţie ţi pentru creşterea şanselor de ocupare în rândul tinerilor, în parteneriat cu autorităţile locale şi centrale. Modelul de parteneriat care va fi prezentat are forma unei reţele de colaborare la nivel judeţean, regional şi naţional şi este însoţit de soluţii concrete de comunicare rapidă şi eficientă, de mecanisme de lucru şi de evaluare, roluri şi responsabilităţi bine definite, precum şi strategii de acţiune pentru atingerea ţintelor propuse.
La întâlnirea de la Zalău sunt aşteptaţi să ia parte reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai societăţilor comerciale, ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, ai unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »