Carantina in Ulciug si Benesat, din cauza rabiei

Magazin Salajean 8 octombrie 2008 0

Carantina in Ulciug si Benesat, din cauza rabieiLocalitatile Ulciug si Benesat au intrat in carantina de gradul III, dupa ce inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au identificat doua focare de rabie, provenite de la vulpi turbate ce au intrat in gospodariile localnicilor.

Ioan Ciunt, director adjunct al DSVSA Salaj, a declarat ca ambele vulpi au fost prinse si omorate de localnici, astfel ca echipele DSVSA Salaj trimise la fata locului i-au indrumat de urgenta pe localnici la circumscriptia medicala pentru administrarea vaccinului antirabic. Inspectorii nostri au instituit carantina de gradul III in alte doua localitati, in Ulciug si Benesat, dupa ce au fost identificate doua focare de rabie in aceste sate. Localnicii au prins in curte doua vulpi, pe care le-au omorat, iar probele recoltate de la aceste animale si supuse analizelor s-au dovedit pozitive la virusul turbarii. Cum oamenii au intrat in contact direct cu vulpile, au fost indrumati de urgenta la circumscriptia medicala pentru administrarea vaccinului antirabic. In sate au fost luate toate masurile ce se impun in asemenea cazuri, inclusiv catagrafia carnasierelor, a spus Ioan Ciunt.

Potrivit sursei citate, carantina impusa in sate este pe o raza de protectie de 3 kilometri si o raza de supraveghere de alti 10 kilometri. Perioada in care satele vor fi in carantina este de 3 luni de la data instituirii ei.

Directorul DSVSA Salaj a mai spus ca o alta localitate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »