Capul retelei laboratoarelor de droguri clandestine a fost arestat

Magazin Salajean 30 noiembrie 2010 0

Capul retelei laboratoarelor de droguri clandestine a fost arestatGeorge Mihai Szekely, salajeanul acuzat ca ar fi initiat afacerea cu laboratoarele de droguri din Salaj si Cluj, a fost prins sambata noaptea in vama Giurgiu, cand se intorcea in tara din Bulgaria, unde a stat ascuns. Tanarul, in varsta de 23 de ani, disparuse de la sfarsitul lunii octombrie, cand anchetatorii au inceput perchezitiile domiciliare si la halele unde se produceau drogurile.

Acesta se sustragea urmaririi penale in dosarul laboratoarelor de droguri, in care mai sunt arestati preventiv trei tineri si mama fugarului, Georgeta Szekely. Politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj i-au intins o capcana tanarului pentru a-l aduce dupa gratii. Potrivit anchetatorilor, acesta era plecat in Bulgaria si prin metode specifice au reusit sa-l convinga sa se intoarca in tara. In noaptea de sambata spre duminica, salajeanul a fost prins in timp ce incerca sa intre in tara pe la Vama Giurgiu. Szekely a fost prezentat duminica instantei de judecata pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis in lipsa in 11 noiembrie, care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile, incepand cu data de 26 noiembrie.

George Mihai Szekely este acuzat ca, impreuna cu mama sa, a pus bazele a doua laboratoare in care se produceau in special droguri etnobotanice, dar si pastile ecstasy. Politistii sustin ca aparatura din laboratoare valoreaza circa 500.000 de euro. Anchetatorii au ridicat zece kilograme de droguri de risc si de mare risc. Mama tanarului s-a dezis de actiunile acestuia si a spus in instanta ca a incercat sa opreasca activitatea infractionala.

Procurorii DIICOT Cluj au constatat ca inculpatii in acest dosar obtineau substantele necesare din Romania sau le importau din China si Bulgaria, dupa care le prelucrau in vederea obtinerii de droguri. Cei doi au si angajat in urma cu un an diverse persoane, in special tineri cu studii in domeniul chimiei sau persoane necalificate, care sa lucreze in laboratoarele lor. In cursul anului 2010, acestia au achizitionat noi imobile pe care le-au amenajat ca laboratoare sau depozite, precum si aparatura si ustensile de laborator destinate acestui scop, aparatura pentru pastilat, malaxoare, cantare profesionale, incalzitoare, depresu-rizatoare, aparate pentru masurarea presiunii si sticlarie de laborator.

Drogurile si substantele produse erau distribuite in tara sau strainatate, in Anglia, Irlanda, Ucraina, Bulgaria si Ungaria, iar profitul obtinut a fost de cateva sute de mii de euro. Cei doi era ajutati de alte persoane, intre care C.D., de 23 de ani, M.D.A., de 24 de ani, L.A., de 23 de ani, A.P.F., de 21 de ani, care comercializau drogurile pe raza judetelor Salaj si Cluj. De asemenea, drogurile erau vandute prin intermediul altor persoane in Constanta, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Iasi. Ofiterii BCCO Cluj au confiscat atunci zece kilograme de droguri si au oprit cele doua laboratoare clandestine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »