Captiv si ranit in macara

Magazin Salajean 13 octombrie 2008 0

Captiv si ranit in macara

Un salajean de 39 de ani, din Stana, a ajuns cu politraumatisme la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, dupa ce macaraua pe care lucra la SC Cemacon SA Zalau a suferit un balans puternic, ce a facut ca bratul utilajului sa se prabuseasca la pamant. Cabina in care se afla barbatul a fost si ea zdruncinata zdravan, astfel ca geamurile de sticla s-au spart si au cazut pe muncitorul prins inauntru. Acesta a suferit taieturi multiple in zona capului si a trebuit transportat de urgenta la spital.

Incidentul s-a petrecut in doar cateva fractiuni de secunda, intr-una din halele societatii, unde macaraua ridica baloti de materiale ceramice. O manevra mai brusca a facut ca bratul utilajului sa se desprinda si sa se prabuseasca la pamant. Cabina in care se afla muncitorul care dirija macaraua a fost si ea zguduita foarte tare, iar geamurile s-au spart. Cioburile de sticla l-au taiat pe macaragiul prins in cabina. Colegii acestuia au anuntat repede serviciul 112, iar o ambulanta l-a dus pe barbat la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau si inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj au demarat o ancheta in acest caz.

Am procedat la o cercetare la fata locului si am incercat sa deslusim cauza accidentului. In esenta, o persoana ce avea calitatea de motostivuitor, lucrand pe o macara, dintr-o manevra mai brusca, a produs o balansare a bratului macaralei, motiv pentru care bratul s-a rasturnat. Platforma cabinei a fost sparta, iar cioburile i-au produs victimei leziuni in zona capului. In situatia in care se va constata ca victima are nevoie de mai mult de trei zile de spitalizare, incidentul va fi considerat accident de munca, ne-a declarat Aurelia Cui, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj.

Din fericire, barbatul de 39 de ani nu a suferit rani grave. A ajuns la Urgenta constient, unde a primit ingrijiri de specialitate. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, ne-a declarat ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »