Capilnasiu promite mai multe parcari in Zalau

Magazin Salajean 24 august 2007 0

Capilnasiu promite mai multe parcari in Zalau

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in perioada urmatoare, Directia Generala pentru Administrarea Domeniuli Public din cadrul Primariei Zalau va avea in atentie reamenajarea zonei Salii Sporturilor prin crearea de noi spatii de parcare. In prezent, a spus edilul, parcarea autovehiculelor se face din drumul de acces catre hipermarketul Kaufland si nu din bulevard. Spatiul va fi reproiectat astfel incat in aceasta locatie sa fie mai multe locuri de parcare, mai ales ca la evenimentele gazduite de Sala Sporturilor majoritatea oamenilor vin cu masina. In asemenea situatii se vor putea folosi si cele 285 de locuri de parcare de la Kaufland, a explicat Capilnasiu.

Primarul a mai informat ca licitatia desfasurata in urma cu un an si castigata de Billa nu a ajuns sa se concretizeze. Cu toate ca a castigat terenurile de tenis de langa Sala Sporturilor, unde dorea sa deschida un punct comercial, Billa a renuntat la proiect din cauza ca nu a putut indeplini celalalt angajament, care prevedea ridicarea, in alta zona a orasului, a unui complex sportiv modern. Motivul invocat de investitor este ca terenul achizitionat pentru noua baza sportiva era in panta si necesita ridicarea unui zid de sprijin, costurile implicate fiind prea mari. Despre toate acestea, primarul Capilnasiu a spus ca sunt doar de fatada si ca realele cauze ale esuarii proiectului sunt de natura interna. Am inteles ca au existat zilele trecute schimari la nivelul conducerii Billa Romania si ca se va merge pe schimbarea politicii firmei. Ca urmare a intregii situatii privind proiectul de la Zalau, am pregatit o notificare prin care sa anuntam Billa ca orice intelegere intre noi cade.

Casute pentru copii

Tot in conferinta de presa de ieri, primarul a facut referire la domeniul public al orasului si la lucrarile desfasurate in ultima vreme pentru infrumusetarea lui. Au fost amplasarte jardiniere pe bulevard si a fost refacuta fantana arteziana din Parcul Municipal, a spus Capilnasiu. Directorul DGADP Zalau, Viorel Fagarasan, prezent in intalnirea cu presa de ieri, a declarat ca in perioada urmatoare, lucrarile in zona parcului vor continua prin refacerea aleii pietonale si prin amplasarea de banci in zona troitei. De asemenea, aici vor fi create noi locuri de parcare.

In ceea ce priveste spatiile de joaca din municipiu, acestea vor primi sase din cele zece casute de lemn pe care zalauanii s-au obisnuit sa le vada in fata Prefecturii. In acestea vor fi organizate gospodarii taranestiin miniatura, unde copiii sa se poata juca.

Toalete publice noi

In acelasi cadru, primarul a spus ca se are in vedere si rezolvarea unui aspect problematic pentru municipiu si anume cel al toaletelor publice. Cum cea de langa Cladirea Transilvania a fost inchisa in 1999-2000, Zalaul a ramas cu toaletele publice din piata centrala, piata Astralis si cea din Parcul Municipal. Conditiile, insa, nu sunt tocmai cele care ar trebui sa fie in astfel de grupuri sanitare, astfel ca autoritatilor locale le-a fost cerut in repetate randuri de catre cetateni sa rezolve problema. Solutia la care s-a oprit, de aceasta data, conducerea Primariei Zalau este accesarea unui credit din care sa se rezolve, pe langa alte investitii, si problema grupurilor sanitare publice. Se vor amenaja patru astfel de bai, una in centrul urbei si trei in cartiere, care, potrivit administratiei locale, sunt de preferat in schimbul toaletelor ecologice care sunt amplasate in oras la diferitele manifestari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »