Canicula pune bete in roate trenurilor de calatori

Magazin Salajean 18 august 2010 0

Canicula pune bete in roate trenurilor de calatori

Salajenii care au ales trenul pentru a se intoarce din vacanta petrecuta pe litoralul romanesc au avut parte, sambata, de o calatorie de cosmar. Mai bine de sapte ore de intarzieri a inregistrat Rapidul de Satu Mare – Mangalia, ce trece prin Gara de Nord Zalau, cei aflati in vagoane fiind nevoiti sa suporte temperaturile extrem de ridicate din vagoane. Nici cei aflati in statiile CFR nu au fost prea bucurosi, dupa ce au asteptat ore bune pana la sosirea garniturii.

Reprezentantii Statiei de Calatori CFR Jibou sustin ca, din cauza conditiilor atmosferice, viteza de mers a Rapidului de Satu Mare – Mangalia a fost limitata la maxim 50 de kilometri pe ora. De la caldura, liniile de tren s-au dilatat, ceea ce a dus la aparitia fenomenului de serpuire a sinelor. Exista astfel pericolul ca, la viteze mai mari, trenul sa deraieze. Cele mai mari intarzieri au fost sambata, la retur, trenul ajungand la garare cu o intarziere de peste sapte ore, a declarat seful Statiei de Calatori CFR Jibou, Radu Boian. Potrivit sursei citate, si in judetul Salaj, Rapidul a acumulat intarzieri de aproximativ 30 de minute. Si duminica, trenul a ajuns in Statia Jibou cu o intarziere de aproximativ 20 de minute.

Astfel, cei care aleg trenul spre litoral ar trebui sa ia in calcul si conditiile de calatorie. Insa, chiar daca o calatorie cu trenul nu este la fel de confortabila si rapida precum un zbor cu avionul, aceasta este cea mai ieftina varianta pentru litoral. 189 de lei costa cel mai ieftin bilet de tren, dus-intors, Satu Mare-Mangalia, fata de 240 de lei cu autocarul sau 420 de lei cu avionul. Pentru copii si pensionari, pretul unui bilet este de 107 lei. Si la cuseta preturile sunt accesibile, avand in vedere faptul ca vagoanele sunt noi si moderne. Pretul unui bilet intreg este de 234 de lei si de 152 de lei pentru copii si pensionari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »